18 Φεβ 2012

ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Τα θέλουν όλα. Τώρα!


ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα θέλουν όλα. Τώρα!
Την άμεση υλοποίηση μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεών τους, ζητούν ακόμη πιο επιτακτικά οι βιομήχανοι της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ήδη με το νέο μνημόνιο και τα μέτρα που το συνοδεύουν έχουν ευεργετηθεί τα μέγιστα. Αυτοί λοιπόν τα θέλουν όλα και τώρα για να σώσουν την κερδοφορία τους.
Στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ) και το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) με θέμα «Οικονομική Κρίση και Διακυβέρνηση», ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Ν. Πέντζος παρουσίασε τα μέτρα που όπως είπε, άμεσα πρέπει προχωρήσουν με «ευθύνη του πολιτικού μας συστήματος».
Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ρευστότητας ζητά: Αμεση πληρωμή των οφειλών του κράτους προς τις επιχειρήσεις.
  • Συμψηφισμό των οφειλών των επιχειρήσεων προς το κράτος με τις οφειλές του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα προς τις επιχειρήσεις.
  • Αμεση επιστροφή του ΦΠΑ των εξαγωγικών επιχειρήσεων.
  • Αμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ούτως ώστε να βεβαιωθούν και να βεβαιώνονται οι οφειλές του κράτους προς τις επιχειρήσεις.
Για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας ζητά:
  • Επιδότηση της εργασίας, με την επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, ούτως ώστε να βελτιωθεί το κόστος των επιχειρήσεων ή τουλάχιστον ν' αντισταθμισθεί με τις συνεχόμενες αυξήσεις που δέχεται η βιομηχανία.
  • Την εξαίρεση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ από τον κανόνα de minimis ούτως ώστε να μπορέσει η πολιτεία να προχωρήσει στην κατά 100% επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, και σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Τη σταθερότητα του φορολογικού πλαισίου και την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ