15 Μαρ 2012

Ενα ακόμα σοσιαλδημοκρατικό ανάχωμα


ΚΟΜΜΑ ΚΑΤΣΕΛΗ - ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ
Ενα ακόμα σοσιαλδημοκρατικό ανάχωμα
Σοσιαλδημοκρατικές διακηρύξεις, προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες της πλουτοκρατίας και ευθυγραμμισμένες απόλυτα με τη στρατηγική της ΕΕ, αποτελούν τον πυρήνα του πολιτικού φορέα που ίδρυσαν οι διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργοί Λ. Κατσέλη και ο Χ. Καστανίδης.
Το κόμμα τους, όπως ανακοινώθηκε χτες, ονομάζεται «Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη». Στελεχώνεται κυρίως από πρώην στελέχη και διαγραμμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και φιλοδοξεί να λειτουργήσει σαν ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών συνειδήσεων και να παίξει ρόλο σαν πολιτική εφεδρεία των αστών στο μετεκλογικό σκηνικό.
Πρόεδρος του κόμματος θα είναι η Λ. Κατσέλη, ενώ επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Χ. Καστανίδης. Τα δυο πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέσα από τις τοποθετήσεις τους, αλλά και την ιδρυτική διακήρυξη της «Κοινωνικής Συμφωνίας», σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν αρνούνται τις δανειακές συμβάσεις, που οδηγούν το λαό στη πτώχευση, αλλά μόνο επιμέρους πλευρές τους.
Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Λ. Κατσέλη, η «Κοινωνική Συμφωνία» θα επιδιώξει την«ακύρωση στην πράξη των αρνητικών προσανατολισμών του δεύτερου μνημονίου». Από την πλευρά του, ο Χ. Καστανίδης υποστήριξε ότι η «Κοινωνική Συμφωνία» ανήκει «στο χώρο του ευρωπαϊκού δημοκρατικού σοσιαλισμού».
Στην ιδρυτική τους διακήρυξη, δεσμεύονται απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους ότι θα«διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του χρέους» και την «αποπληρωμή» του. Δίνουν όρκους πίστης στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και τονίζουν ότι οι προτάσεις τους «θα υλοποιηθούν εντός της Ευρωζώνης σε συνθήκες νομισματικής σταθερότητας». Στον καινούργιο πολιτικό φορέα εντάσσονται οι διαγραμμένοι από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές Μ. Κυριακοπούλου, Κ. Τεκτονίδου, Λ. Μίχος, Γ. Κασσάρας, Α. Τριανταφυλλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ