2 Μαρ 2012

ΧΙΛΗ Συνέχεια λαϊκών κινητοποιήσεων


ΧΙΛΗ
Συνέχεια λαϊκών κινητοποιήσεων
Από τις κινητοποιήσεις στο Σαντιάγκο που στηρίζουν τον αγώνα των λαϊκών οργανώσεων της Παταγωνίας
Συνεχίζονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις στην περιοχή Αϊσέν στην Παταγωνία στο νότο της Χιλής ουσιαστικά για όλα τα λαϊκά προβλήματα, από την Παιδεία, την Υγεία, τους αξιοπρεπείς μισθούς, την ακρίβεια (σε μια απομακρυσμένη περιοχή που ανεβάζει στα ύψη το κόστος στην ενέργεια, στα είδη διατροφή, στις υπηρεσίες) μέχρι την ανυπαρξία υποδομών και οδικής σύνδεσης με την υπόλοιπη χώρα και την αντίθεση στη χρήση των πλούσιων φυσικών πόρων της περιοχής από τα μονοπώλια. Στην περιοχή, επιχειρείται να κατασκευαστεί από πολυεθνική υδροηλεκτρικό εργοστάσιο αξιοποιώντας τα ορμητικά ποτάμια της Παταγωνίας, ένα σχέδιο που οι λαϊκές οργανώσεις πιστεύουν ότι δε θα είναι με κριτήριο τις ανάγκες τους, αλλά το κέρδος μερικών καπιταλιστών.
Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίες συμπληρώνουν ήδη σχεδόν ένα μήνα και παρά την κρατική καταστολή που εκδηλώθηκε την περασμένη βδομάδα με πολλούς τραυματίες συνεχίζουν τον αγώνα.
Το Συντονιστικό των λαϊκών φορέων αποφάσισε τη μερική άρση του αποκλεισμού (από 7 ώρες την ημέρα σε 2) της κεντρικής οδικής αρτηρίας που συνδέει την πρωτεύουσα Κοϊάκε με την πόλη Μπαλμασέδα όπου είναι το αεροδρόμιο όλης της περιοχής, που σημειωτέον επικοινωνεί με την υπόλοιπη χώρα, είτε αεροπορικώς, είτε διά θαλάσσης, είτε ...οδικώς αλλά μόνο μέσω της γειτονικής Αργεντινής. Η κίνηση αυτή γίνεται ως έκφραση καλής διάθεσης από τους διαδηλωτές, ώστε να καμφθεί η αδιαλλαξία της αντιδραστικής κυβέρνησης του Σεμπάστιαν Πινιέρα και να ξεκινήσει διάλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ