29 Απρ 2012

Νικηφόρος Ζερβός-Παπικινός Κώστας-Υποψήφιοι βουλευτες του ΚΚΕ στην Κέρκυρα


Νικηφόρος Ζερβός
Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Κέρκυρα, απολυμένος ξενοδοχοϋπάλληλος, αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, δημοτικός σύμβουλος Κέρκυρας, πρώην στέλεχος της ΝΔ
«Αποδεχόμενος την πρόταση του ΚΚΕ για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του στις βουλευτικές εκλογές νιώθω την ανάγκη να προσδιορίσω τους λόγους για τους οποίους ένα στέλεχος της ΝΔ του 2009 βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ το 2012.
Εύκολα κανείς θα μπορούσε να ερμηνεύσει την κίνηση αυτή ως έκφραση διαμαρτυρίας για την ακολουθούμενη πολιτική του πρώην κόμματός μου, πικρία από τη μη ικανοποίηση προσωπικών επιδιώξεων, ή και ως ακατανόητη πολιτική "κωλοτούμπα".
Μεγάλωσα πριν ακόμα γίνω στέλεχος της ΝΔ σε μια δεξιά πατριωτική οικογένεια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σχέση της με την πολιτική, δηλαδή σκληρή εργασία για προσωπική και οικογενειακή ευημερία, πίστη, σεβασμό και εμπιστοσύνη στους νόμους του κράτους και τους θεσμούς, αγάπη και περηφάνια για την πατρώα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο oι προσδοκίες μου από την κεντρική πολιτική οριοθετούνταν με τη ρεαλιστική διαχείριση και την ικανοποίηση του εφικτού. Είναι αλήθεια ότι οι παραπάνω αρχές μου δεν ικανοποιούνταν πλήρως από την πολιτική της ΝΔ, πίστευα όμως πως η βελτίωση έρχεται μέσα από την αλλαγή προσώπων, την ενίσχυση της δημοκρατικής συμμετοχής και της ατομικής προσφοράς του καθενός στα κοινά. Γι' αυτό και είχα ενταχθεί ενεργά στις τάξεις του κόμματος που ψήφιζα. Δεν έχω αλλάξει αρχές, εκείνο που έχει αλλάξει είναι η λαθεμένη εντύπωση που είχα ότι η ΝΔ μπορεί να ικανοποιήσει αυτές τις αρχές.
* Περίμενα πως το κόμμα μου, αυτούς που εργάζονται τίμια για το μεροκάματο και την προκοπή τους, θα τους στήριζε.
* Διαψεύστηκα όταν το 2009 η ΝΔ αντί να στηρίξει εμένα και τους συναδέλφους μου, στήριξε την ξενοδόχο κα Γεωργούλη που αρνούνταν να μας πληρώσει και οργάνωνε την απόλυσή μας.
* Τρόμαξα στη διαπίστωση ότι ο ΘΕΣΜΟΣ του Επόπτη Εργασίας δεν μπορεί να μας διασφαλίσει τα αυτονόητα, δηλαδή τους μισθούς.
* Αηδίασα αντικρίζοντας την κοροϊδία του ΚΡΑΤΟΥΣ για ένα ψευτοεπίδομα όταν μείναμε άνεργοι.
* Εξοργίστηκα όταν είδα ο ΝΟΜΟΣ (άρθρο 99) που είχαν ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να δίνει ασυλία στην κα Γεωργούλη και να μου απαγορεύει να πληρωθώ τους μισθούς μου του 2009.
Ταυτόχρονα, με όλα αυτά ήρθαν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
Είδα οι συντάξεις των γονιών μου μετά από δεκαετίες σκληρής εργασίας να εξανεμίζονται, το παιδί μου να ετοιμάζεται να βγει στην αγορά εργασίας με 410 ευρώ, η πατρίδα μου στο όνομα της "σωτηρίας" της να διασύρεται και να υποθηκεύει τα ιερά και τα όσια για να παίρνουν δάνεια και επιδοτήσεις οι τοκογλύφοι, οι εργολάβοι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεσάζοντες και όλα τα παράσιτα που εξέθρεψαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
Η επιβίωση και η αξιοπρέπειά μου υπαγορεύουν να σκεφτώ και να δράσω ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ.
Πρέπει να επιλέξω με ποιους θα πάω και ποιους θα αφήσω. Θα πάω με αυτούς που με στηρίζουν, το Σωματείο μου, το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ.
Θα αφήσω και θα βρεθώ απέναντι σε αυτούς που με πρόδωσαν και λεηλάτησαν τις αρχές μου.
Θα αγωνίζομαι για να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή.
Για τα παραπάνω δεν υπάρχει άλλος ρεαλιστικός δρόμος από αυτόν που προτείνει σήμερα το ΚΚΕ.
Να μην αναγνωρίσουμε το χρέος και τα δάνεια γιατί εμείς ούτε τα υπογράψαμε, ούτε και πήραμε δεκάρα από αυτά. Να τα πληρώσουν αυτοί που τα υπέγραψαν και τα καρπώθηκαν και όχι ο ελληνικός λαός.
Να φύγουμε από την ληστοσυμμορία, την Ευρωπαϊκή Ενωση που διάλυσε την παραγωγή και την οικονομία μας και να χτίσουμε τη δική μας ανεξάρτητη πατρίδα.
Οι Ελληνες μπορούμε και το έχουμε αποδείξει.
Να αγωνιστούμε για να πάρουν την εξουσία αυτοί που παράγουν τον πλούτο για να έχουμε να τιμάμε και να σεβόμαστε νόμους, θεσμούς και κανόνες που θα υπηρετούν τον εργαζόμενο λαό και την προκοπή του.
Με αυτές τις σκέψεις αποφάσισα χωρίς να συμφωνώ σε όλα να στηρίξω το ΚΚΕ και καλώ κάθε συνετό και έντιμο πατριώτη να στηρίξει το δίκιο, να ψηφίσει ΚΚΕ, να αλλάξουμε τη ζωή μας πριν μας την αλλάξουν όπως θέλουν oι άλλοι».

Παπικινός Κώστας
Συνεργαζόμενος υποψήφιος του ΚΚΕ στην Κέρκυρα
«Θεωρώ μεγάλη πολιτική τιμή, ηθική και κοινωνική αναγνώριση, ειδικά στις σημερινές πολιτικές συνθήκες, να συμμετέχω στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο ευθύνης - ελπίδας και νίκης του ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια Κέρκυρας.
Στρατεύτηκα και συμμετέχω διότι ως πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ διαπίστωσα ότι διαψεύσθηκαν και προδόθηκαν οι αρχές και τα οράματα με τα οποία γαλουχήθηκα πολιτικά - ιερολογικά από τα μαθητικά μου χρόνια.
Στρατεύτηκα και συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της λαϊκής αντίστασης, εξέγερσης και πόλης ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα των μονοπωλίων, της ανεργίας, της εκμετάλλευσης, της απόγνωσης και της φτώχειας.
Στρατεύτηκα και συμμετέχω, διότι μόνο με ισχυρό και πρωτοπόρο ΚΚΕ θα λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση.
Στρατεύτηκα και συμμετέχω γιατί μετά από όλα όσα με διέψευσαν και πολύ κόπο ανάλυσης και αναζήτησης καταστάλαξα ότι ο καθένας μας μπορεί να εναποθέσει τις ελπίδες του και με την ενεργό συμμετοχή του να βοηθήσει για να γυρίσει ο ήλιος, όση δουλειά και αν χρειάζεται γι' αυτό.
Σήμερα με την τιμητική ιδιότητα που μου παρέχει το ΚΚΕ συμπεριλαμβάνοντάς με στο ψηφοδέλτιο της Κέρκυρας, σας ζητώ;
* Με το χέρι στην καρδιά και κοιτώντας σας στα μάτια, με καθαρή τη συνείδηση και μεγάλη ευθύνη να στηρίξετε μαζικά το ψηφοδέλτιο ελπίδας και νίκης του ΚΚΕ.
* Ολοι μαζί να γκρεμίσουμε παντού την πλειοψηφία και την πολιτική κυριαρχία της μαύρης συμμαχίας και του μνημονίου.
* Ο εχθρός είναι αμείλικτος και ο χρόνος δεν περιμένει, με σημαία μας την ενότητα και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, είμαστε ιστορική πρωτοπορία, η πλειοψηφική δύναμη αναχαίτισης και ανατροπής των σκοτεινών σχεδίων των τραπεζιτών, της τρόικας και των πολιτικών υπαλλήλων που τους υπηρετούν.
* Μην έχετε καμιά αμφιβολία, ο εχθρός είναι αμείλικτος, περιμένει στη γωνία την ψήφο. Κρυμμένος στο σκοτάδι, κρυμμένος στο ψέμα και την κουκούλα του.
Με τις ιδέες μας, την αποφασιστικότητά μας και τη συντροφικότητά μας ήρθε η ώρα να τους βάλουμε στο περιθώριο.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ;».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ