18 Μαΐ 2012

...να και η Δ.Ε.Υ.Α.Κ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ν.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ του ΚΚΕ



Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της Κέρκυρας, τις απαράδεκτες αυξήσεις των τιμολογίων του νερού που ανακοίνωσε η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ.
Σε μία εποχή που το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων αντιμετωπίζουν τη σαρωτική επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα, που η ανεργία τσακίζει κόκαλα και που το βιοτικό επίπεδο του λαού σαρώνεται στο όνομα της εξασφάλισης της «ανταγωνιστικότητας», της «επιχειρηματικότητας» και των λοιπόν αξιών της Ε.Ε., στην οποία ορκίζονται οι κάθε είδους και απόχρωσης ευρωλάγνοι, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ θεωρεί πως πρέπει να προχωρήσει σε νέες σαρωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της υπαίθρου!
Έχει μάλιστα και το θράσος να λέει ότι το κάνει αυτό στο όνομα της εξίσωσης των τιμολογίων της υπαίθρου με αυτών της πόλης, να μιλά στο όνομα της «δικαιοσύνης» και της «ισότητας» μεταξύ των δημοτών του νησιού!
Αν η Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ πράγματι νοιάζεται για την ισότητα στα τιμολόγια θα έπρεπε να συζητά τη μείωση τους στην πόλη και όχι την αύξηση των τιμολογίων στην ύπαιθρο από τρεις έως και δέκα φορές επάνω!!!
Άθλια είναι επίσης η προσπάθεια της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ, που ενώ αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους της επιχείρησης, επιχειρεί να μεταφέρει την ευθύνη στους ίδιους, χρεώνοντάς τους το ότι δεν κόβουν την παροχή του νερού από τα νοικοκυριά -που δεν μπορούν πια ούτε το νερό τους να πληρώσουν- ώστε η επιχείρηση να έχει έσοδα και άρα να μπορεί να τους πληρώνει!!! Την ίδια ώρα βέβαια ερωτηματικό αποτελεί το τι ακριβώς ενέργειες κάνει η Διοίκηση της επιχείρησης για να εισπράξει κάτι εκατομμύρια ευρώ που χρωστούν οι μεγάλοι καταναλωτές;!!!
Ευθύνες έχουν και οι πολιτικές δυνάμεις που συνθέτουν την πλειοψηφία του Σωματείου των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, που τουλάχιστον ανέχονται και δεν καταγγέλλουν αυτές τις ενέργειες της  Διοίκησης!
Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά το σύνολο των αδιεξόδων στα οποία οδηγούνται, όλοι όσοι προσπαθούν να διαχειριστούν τις αντιλαϊκές πολιτικές, που μετατρέπουν και αντιμετωπίζουν ακόμα και το αγαθό του νερού σε εμπόρευμα, αλλά και όσοι αθωώνουν συστηματικά τις πολιτικές εμπορευματοποίησης του νερού, που επιβάλλουν οι οδηγίες της Ε.Ε.!
Όχι μόνο δεν χρειάζονται αυξήσεις αλλά σήμερα είναι δυνατόν να υπάρξουν σημαντικές μειώσεις σ’ όλα τα τιμολόγια του νερού με:
·        Άμεση απορρόφηση της ΔΕΥΑΚ από τις υπηρεσίες του Δήμου έτσι ώστε να καταργηθεί το χαράτσι 80% που επιβάλλεται στην κατανάλωση του νερού 30 χρόνια τώρα, μέσα από το τέλος ειδικής κατανάλωσης!
·        Άμεση μετατροπή των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ σε δημοτικούς υπαλλήλους και εξασφάλιση της μισθοδοσίας τους όπως και όλων των υπόλοιπων δημοτικών υπαλλήλων.
·        Μείωση της τιμής του νερού σε  επίπεδα προσιτά στις δυνατότητες των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης.

 

Κέρκυρα, Πέμπτη 17 Μάη 2012




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ