15 Μαΐ 2012


ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τη χρήση ενός υπερηχητικού όπλου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της Βρετανίας. Το εν λόγω όπλο αμερικανικής κατασκευής, γνωστό και ως «Ακουστική Συσκευή Μεγάλης Εμβέλειας - (LRAD)», εκπέμπει ήχους που προκαλούν αφόρητο πόνο σε όσους βρίσκονται κοντά στον πομπό και θα τοποθετηθεί σε σκάφη στον Τάμεση κοντά στο Γουεστμίνστερ.
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Σε προκαταρκτική συμφωνία για την πώληση της μονάδας διανομής φυσικού αερίου, της Open Grid Europe, φέρεται να κατέληξαν η μητρική γερμανική ενεργειακή εταιρεία ΕΟΝ με την αυστραλιανή τράπεζα Macquarie Group σύμφωνα με το Βloomberg . Η Macquarie Group εξαγόρασε στα τέλη του 2010 το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος της EON στη Γερμανία έναντι του ποσού των 500 εκατ. ευρώ, ενώ κατά τις πληροφορίες για την εξαγορά της Open Grid Europe θα καταβάλει το ποσό των 3,2 δισ. ευρώ.
ΡΙΑΝΤ.-- Την προοπτική μετεξέλιξης σε ένωση της τρέχουσας στενής σχέσης των χωρών - μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, σε οικονομικό, πολιτικό επίπεδο αλλά και στον τομέα ασφάλειας, συζητούν, από χτες, στη σαουδαραβική πρωτεύουσα οι ηγέτες των έξι χωρών - Σ. Αραβία, Μπαχρέιν, Ομάν, Κατάρ, Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν από βομβιστικές επιθέσεις και εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων στις πόλεις Μοσούλη και Κιρκούκ, στην κουρδική αυτόνομη περιοχή στο βόρειο Ιράκ και στη Φαλούτζα.
ΠΑΡΙΣΙ.-- Δε λέει να κοπάσει ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει με επίκεντρο την ομάδα γυμναστικής του πυροσβεστικού Σώματος του Παρισιού μετά την καταγγελία νεοσύλλεκτων ότι κακοποιήθηκαν και βιάστηκαν στο πλαίσιο καψωνιού. Πρόκειται για σοβαρό πλήγμα στο πυροσβεστικό σώμα του Παρισιού, το οποίο έχει υπό την εποπτεία του την πόλη του Παρισιού και ορισμένα συγκεκριμένα διαμερίσματα, ενώ αποτελεί στρατιωτικό σώμα και έχει ανάλογες διαδικασίες εισαγωγής και εξέλιξης.
AMΠΟΥΤΖΑ.-- Η νιγηριανή αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε τον Σουλεϊμάν Μοχάμεντ, υψηλόβαθμο στέλεχος των ισλαμιστών της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη βόρεια πόλη Κάνο. Αυτά ενώ ο νιγηριανός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε χτες το θάνατο τουλάχιστον 12 ατόμων, τον τραυματισμό άλλων 48 και πάνω από 2.000 αστέγους έπειτα από επιδρομή ενόπλων σε χωριά της βορειοανατολικής Νιγηρίας.
ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Η «Δυτικοαφρικανική Οικονομική Κοινότητα» απείλησε χτες με την επιβολή νέων κυρώσεων το δυτικοαφρικανικό Μάλι, κατηγορώντας τον αρχηγό των πραξικοπηματιών λοχαγό Σανόγκο πως διακόπτει την πολιτική διαδικασία μετάβασης της εξουσίας σε προσωρινή κυβέρνηση μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών...
ΤΟΚΙΟ.-- Στον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κατά 20% προσανατολίζονται οι ιαπωνικές αρχές μετά το κλείσιμο σχεδόν όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων στη χώρα, έπειτα από το περσινό δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό της εταιρείας TEPCO στη Φουκουσίμα. Σε πρώτη φάση, σχεδιάζεται να κληθούν να εξοικονομήσουν ηλεκτρικό ρεύμα οι πελάτες της ηλεκτρικής εταιρείας Κανσάι, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που θα προκύψουν, ενόψει θέρους.
ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Χιονοπτώσεις σημειώνονται από το περασμένο 48ωρο σε πολλές πόλεις της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, την ίδια στιγμή που η θερμοκρασία σε άλλα τμήματα της χώρας φθάνει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Το ύψος του χιονιού έφθασε τα 30 εκατοστά και έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και των φορτηγών στο όρος Ρομάνιγια και στους δήμους Σόκολατς και Χαν Πιέσακ. Στην πρωτεύουσα, Σαράγεβο, χιόνιζε την Κυριακή επί 12 ώρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ