24 Μαΐ 2012


ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Την πρώτη από τις αναμενόμενες τέσσερις απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν χτες οι ανθρακωρύχοι της Ισπανίας διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των κυβερνητικών επιδοτήσεων από 300 εκατομμύρια ευρώ στα 110 εκατομμύρια. Εκπρόσωπος των ανθρακωρύχων ανακοίνωσε πως περίπου 8.000 εργαζόμενοι πήραν μέρος στη χτεσινή κινητοποίηση.
TOKIO.-- Καρκινογόνα παραμένουν τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από το πυρηνικό συγκρότημα της Φουκουσίμα, όπου σημειώθηκε το Μάρτη του 2011 το πυρηνικό δυστύχημα μετά από σεισμό και τσουνάμι, επισημαίνεται σε 124σέλιδη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι στην υπόλοιπη χώρα αλλά και στις όμορες με την Ιαπωνία χώρες τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι σαφώς χαμηλότερα δίχως να προκαλούν ανησυχίες για την υγεία των ανθρώπων.
KΑΜΠΕΡΑ.-- Μια μέρα μετά την ανακοίνωση της απόλυσης 500 εργαζομένων και το κλείσιμο της μονάδας συντήρησης των αεροσκαφών της στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία «Κουάντας» (Qantas) ανακοίνωσε ότι προχωρεί σε διαχωρισμό συστήνοντας μια εταιρεία για τις πτήσεις εξωτερικού και μία άλλη για τις πτήσεις εσωτερικού.
TZOYMΠΑ.-- Ομάδα Αμερικανών επενδυτών με επικεφαλής τον Ρούμπαρ Σάντι, της εταιρείας «TSG-Southex», πραγματοποιεί από τη Δευτέρα συναντήσεις με την ηγεσία της νοτιοσουδανικής κυβέρνησης στο πλαίσιο σχεδιασμών για επενδύσεις στους τομείς πετρελαίου, κατασκευών, οδικών δικτύων, αεροδρομίων και γεωργίας.
ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Τουλάχιστον 35 Νοτιοαφρικανοί εργάτες εγκλωβίστηκαν χτες δεκάδες μέτρα κάτω από τη γη σε δύο εγκαταλειμμένα ορυχεία, εκ των οποίων το ένα είναι αδαμαντωρυχείο στο Βόρειο Ακρωτήρι και το άλλο χρυσωρυχείο στο Γουέλκομ της πολιτείας Φρι Στέιτ.
ΣΕΟΥΛ.-- Στο χημικό ευνουχισμό 45χρονου παιδεραστή που καταδικάστηκε για τέσσερις βιασμούς ή απόπειρες βιασμού παιδιών κάτω των 13 ετών προχώρησαν χτες οι νοτιοκορεατικές αρχές βάσει νόμου που ψηφίστηκε το 2010.
ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Σομαλοί στρατιώτες και μέλη της αποστολής της Αφρικανικής Ενωσης στη Σομαλία ανακατέλαβαν περιοχές στα βορειοδυτικά περίχωρα της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, που επί χρόνια έλεγχαν οι ισλαμιστές της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ».
ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Πάνω από 12.000 Κογκολέζοι πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα με την Ουγκάντα μέσα στο τελευταίο πεντάμηνο, ανέφεραν χτες αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι καθημερινά δεκάδες άλλοι καταφθάνουν στην περιοχή αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο μετά την ανάφλεξη των συγκρούσεων μεταξύ ένοπλων ομάδων στη χώρα τους.
ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Στον εμπρησμό των κατοικιών δύο Σέρβων στο χωριό Ντρένοβατς του βόρειου Κοσσυφοπεδίου προχώρησαν τη νύχτα Τρίτης προς Τετάρτη άγνωστοι. Οι εμπρησμοί καταδικάστηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών των Κοσσοβάρων Αλβανών που ζήτησε από τους πολίτες να συνεργαστούν για τον εντοπισμό των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ