19 Μαΐ 2012

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ



Οι Λαϊκές Επιτροπές Κέρκυρας  έχοντας την πρόθεση να σταθούν δίπλα στα προβλήματα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών που όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσουν να οξύνονται μέσα στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης που βαθαίνει ακόμα περισσότερο , αποφασίζουν να στρέψουν την δράση τους και στους εξής τομείς:
  1. Τα προηγούμενα χρόνια, βιώσαμε μια αλματώδη αύξηση των τραπεζικών δανείων που προωθήθηκαν με αποκλειστικό σκοπό να συντηρηθεί η έντονη κυκλοφορία των εμπορευμάτων που σε άλλη περίπτωση θα ήταν αδύνατη, αφού τα εισοδήματα των εργαζομένων δεν ακολούθησαν ανάλογη αύξηση με εκείνη της αύξησης της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών , για να μπορούν να καταναλωθούν χωρίς δανεισμό. Ακόμα , χωρίς αυτό το τραπεζικό δανεισμό τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλίων, που κερδήθηκαν από την καταλήστευση του μόχθου των εργαζομένων για δεκαετίες, θα έστεκαν αχρηστεμένα χωρίς καμιά δυνατότητα  επένδυσης. Έτσι οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάσταση όπου τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν κάτω απ’ το βάρος της υπερχρέωσής τους στις τράπεζες, σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης,  χωρίς καμιά προοπτική ελάφρυνσής τους με πρωτοβουλία των κυβερνήσεων και του τραπεζικού συστήματος και χωρίς καμιά ευθύνη για την κατάσταση αυτή απ’ τη πλευρά των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Μόνη διέξοδος είναι η αγωνιστική διεκδίκηση όλων των εργαζομένων στο πλευρό των Λαϊκών Επιτροπών καθώς και των σωματίων τους για:
  • Πάγωμα των δανείων όσο διαρκεί η κρίση με παράλληλη  διαγραφή τόκων και πανοτωκίων
·         Μείωση κατά 50% όλων των δανείων
·         Διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ  ΓΙΑ ΧΡΕΗ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΧΡΙ  ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ  ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ (βλ. ΧΑΡΑΤΣΙ) ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ-ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
  1. Η κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η λαϊκή οικογένεια δεν της επιτρέπει να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές υποχρεώσεις της όπως αυτή της πληρωμής της ΔΕΥΑΚ. Έτσι έχει παρατηρηθεί  πίεση από τη πλευρά της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης, που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα απλήρωτοι, για αύξηση των διακοπών υδροδότησης στα νοικοκυριά με κύριο επιχείρημα πως η πληρωμή των μισθών τους εξαρτάται αποκλειστικά από τις εισπράξεις της εταιρίας και ότι κύριος υπεύθυνος για την οικονομική κατάσταση που έχει βρεθεί η επιχείρηση καθώς και για  το ότι έχει διακοπεί η μισθοδοσία τους είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη των νοικοκυριών που συνεχώς αυξάνονται. Εμείς λέμε πως αποκλειστικός υπεύθυνος για την κατάσταση της επιχείρησης είναι η εξαθλίωση των εργαζομένων από την πολιτική της ΕΕ του ΔΝΤ και των ντόπιων συνεργατών τους . Λέμε πως αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η υπερσυσσώρευση  κεφαλαίων των μονοπωλίων από τη κλοπή του πλούτου των εργαζομένων. Ο εχθρός είναι κοινός για όλους τους εργαζόμενους και αυτών στη ΔΕΥΑΚ, γ’ αυτό κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας για την ανατροπή των πολιτικών της εξαθλίωσης και της απαξίωσης.   Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ να σταθούν δίπλα μας στον αγώνα μας να ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ  ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. Η μείωση και των δικών τους εισοδημάτων γεννά  την ανάγκη αλληλεγγύης καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αδυναμία να ανταποκριθούν σε βασικές τους υποχρεώσεις  ανεξάρτητα από τις εισπράξεις της επιχείρησης.
Ζητάμε επίσης τα εξής:
    • Άμεση απορρόφηση της ΔΕΥΑΚ από τις υπηρεσίες του Δήμου έτσι ώστε να καταργηθεί το χαράτσι 80% που επιβάλλεται στην κατανάλωση του νερού 30 χρόνια τώρα.
    • Άμεση μετατροπή των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ σε δημοτικούς υπαλλήλους.
    • Μείωση της τιμής του νερού σε  επίπεδα προσιτά στις δυνατότητες των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ