19 Μαΐ 2012

ΣΥΡΙΖΑ Το «μοντέλο Ομπάμα» λείπει από την Ευρώπη!


ΣΥΡΙΖΑ
Το «μοντέλο Ομπάμα» λείπει από την Ευρώπη!
Συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στην εφημερίδα «Wall Street Journal»
Τα διαπιστευτήρια του σαν ικανού διαχειριστή της εξουσίας των μονοπωλίων συνεχίζει να καταθέτει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Σε συνέντευξή του στην «Wall Street Journal», προσπερνώντας τα περί καταγγελίας του μνημονίου, δήλωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει μία πολιτική που θα είναι περισσότερο προσανατολισμένη στην ανάπτυξη», ότι δηλαδή ζητούν όλοι όσοι μιλούν για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης.
«Η πρώτη μας επιλογή είναι να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι δεν πρέπει, για το δικό τους συμφέρον, να διακοπεί η χρηματοδότηση» αναφέρει ο Αλ. Τσίπρας και προσθέτει με νόημα, «η Ελλάδα δεν έχει την πρόθεση να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες». Συμπληρώνει μάλιστα πως και οι δύο πλευρές «πρέπει να υποχωρήσουν πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο (σ.σ. να καταρρεύσει η Ευρωζώνη) και να βρούμε μία ευρωπαϊκή λύση». Υπερασπίστηκε φυσικά το ευρώ λέγοντας «το εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ (...) μία έξοδος από το ευρώ θα είχε πολλαπλές αρνητικές συνέπειες. Δεν είναι κάτι που επιθυμούμε, δεν είναι κάτι που επιδιώκουμε».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Α. Τσίπρας τάσσεται ευνοϊκά στο πρόγραμμα «New Deal» που ακολούθησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούζβελτ την περίοδο της μεγάλης ύφεσης, αλλά και στο πακέτο στήριξης του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο, όπως ανέφερε, λείπει από την Ευρώπη!
Είναι σαφές ότι ο Αλ. Τσίπρας εισηγείται μια πολιτική που θα επισπεύσει την επαναφορά του ντόπιου κεφαλαίου σε τροχιά ανάπτυξης και θα προσφέρει κυριολεκτικά ψίχουλα στα πλέον εξαθλιωμένα τμήματα του λαού. Η αναφορά του στην πολιτική του Μπ. Ομπάμα είναι αποκαλυπτική, αφού μια ματιά στις ΗΠΑ σήμερα βεβαιώνει ότι πρόκειται για διαχείριση αποκλειστικά υπέρ των μονοπωλίων, με τις στρατιές των ανέργων, των αστέγων και πεινασμένων να γιγαντώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ