11 Ιουν 2012

μια βδομάδα πριν τις εκλογές …!!!!


μια βδομάδα πριν τις εκλογές …!!!!



Χωρίς θορύβους, ανακοινώσεις και τυμπανοκρουσίες ο στόχος για μια "Αριστερή διακυβέρνηση" πάνω στον οποίο βασίστηκε η προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπεται μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Η "κυβέρνηση της Αριστεράς" που προβαλόταν ως "η ελπίδα", που υποτίθεται δεν ήθελε να δει το ΚΚΕ και "αρνιόταν επίμονα τη συνεργασία σε αυτήν", αντικαθίσταται από μια ευρεία συμμαχική κυβέρνηση συναίνεσης με τη συμμετοχή ευρύτερων δυνάμεων που περιλαμβάνουν όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη ΝΔ!

Το ξεκαθάρισμα του θέματος και η εγκατάλειψη της θέσης για κυβέρνηση της Αριστεράς ξεκίνησε το  Σάββατο το πρωί ( από την εκπομπή του Γ.Αυτιά όπου καλεσμένοι ήταν ο Γ.Δραγασάκης και ο Δ.Αβραμόπουλος.

Εκεί ο Γ.Δραγασάκης μίλησε καθαρά για κυβέρνηση μιας ευρύτερης συνεργασίας.

Οταν ο Γ.Αυτιάς τον ρωτησε αν μιλάει για κυβερνηση συνεργασίας της Αριστεράς εκείνος είπε "Οχι. Δεν μιλάμε μόνο για την Αριστερά. Μιλάμε για μια κυβέρνηση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης και συμμετοχής και πέρα από την Αριστερά" Και ξεκαθάρισε χωρίς να αφήνει το παραμικρό περιθώριο για παρανοήσεις."Αν έρθουμε πρώτοι, όσο ποσοστό κι αν πάρουμε, ακόμη κι αν πάρουμε αυτοδυναμία θα επιδιώξουμε μια κυβέρνηση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης, της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής και μεσα στο κοινοβούλιο και μεσα στην κοινωνία." Ο Δ.Αβραμόπουλος έσπευσε αμέσως να πεί:"Αυτό είναι ένα θαρραλέο βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ