14 Ιουν 2012

Μπλόκο στον ευρω-όλεθρο


Μπλόκο στον ευρω-όλεθρο
Η φτωχομεσαία αγροτιά δεν έχει κανένα όφελος, είτε με κεντροδεξιά με τη ΝΔ είτε με κεντροαριστερή με το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, που μπορεί να προκύψουν από τις εκλογές της 17ης Ιούνη. Οποια και αν είναι θα διαχειρίζεται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων. Αλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί πολιτική εντός της ΕΕ και της ευρωζώνης και υπέρ της ανάπτυξης των επιχειρηματικών ομίλων. Επομένως θα είναι μια κυβέρνηση που υποτίθεται ότι θα ξαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο ή θα διαλαλεί τη σταδιακή απαγκίστρωση, αλλά στην πράξη θα εφαρμόζει αναγκαστικά την ίδια ολέθρια πολιτική, παραπλανώντας και αποπροσανατολίζοντας το λαό.
Η βάρβαρη πολιτική που ακολουθιέται έχει πλήξει καίρια τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, όπως επίσης και τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους. Τα τελευταία δύο χρόνια η μικρομεσαία αγροτιά, είδε τις τιμές των προϊόντων να μειώνονται, το κόστος παραγωγής και ζωής να αυξάνει, το ΦΠΑ να πηγαίνει στο 23%, τα χαράτσια να διαδέχονται το ένα το άλλο (όπως για τ' ακίνητα μέσω της ΔΕΗ), είδε την αύξηση στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ, χωρίς να ασφαλίζεται και να αποζημιώνεται κανονικά η παραγωγή, την αύξηση στις εισφορές του ΟΓΑ, που το 2012 έφτασε το 29%, ενώ η αγροτιά για μια συνταγή πληρώνει 5 ευρώ στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία. Επιπλέον με το που μπήκε το 2012 αυξήθηκε η τιμή στο αγροτικό ρεύμα κατά 20% και στο οικιακό 11%. Το κακό θα συνεχιστεί, αφού για μετά τις εκλογές έχει προαποφασιστεί να εξισωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο, οι αγρότες να γίνουν... επιχειρηματίες και να κρατάνε λογιστικά βιβλία, που σημαίνει θα πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος 300-500 ευρώ, περαίωση κλπ., θα καταργηθεί η επιστροφή ΦΠΑ, ενώ επεξεργάζονται σχέδια φορολόγησης της γης και νέα χαράτσια στις γεωτρήσεις και στο νερό άρδευσης.
Αυτά και άλλα χειρότερα περιμένουν τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Η ολέθρια αυτή πολιτική δε χωράει ψευτοδιορθώσεις. Μόνο ανατρέπεται. Ομως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Καμμένος και ΔΗΜΑΡ εμφανίζονται να συναγωνίζονται για το ποιος θα είναι ο καλύτερος «μπαλωματής» του μνημονίου. Ολοι τους στην πράξη θα εφαρμόσουν την ολέθρια πολιτική του ευρωμονόδρομου όταν αναλάβουν κυβερνητικά πόστα. Στον αντίποδα στέκεται μόνο το ΚΚΕ. Η αγροτιά μαζί με όλο το λαό καλείται στη νέα εκλογική μάχη να δώσει διά της ψήφου δύναμη στο ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και να ασκηθεί πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων μέσα στη Βουλή, να ασκηθεί πίεση για ακύρωση μέτρων που θα είναι πιο δυνατή όσο μεγαλύτερη είναι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ παλεύει για να αναδείξει ο λαός με εμπροσθοφυλακή την κοινωνικοπολιτική συμμαχία της εργατικής τάξης, των φτωχομεσαίων αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, με συνειδητή του οργάνωση και συμμετοχή, τη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας. Μια τέτοια κυβέρνηση αξίζει στο λαό. Ο λαός που υποφέρει έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα καταργήσει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, που θα τον απαλλάξει από τις δεσμεύσεις της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που θα γίνει ο ιδιοκτήτης του πλούτου της χώρας, θα αποφασίζει τι και πώς θα παράγεται, που θα καταργήσει την ανεργία και τις περιφερειακές ανισότητες. Που θα αναπτύσσει τις διεθνείς οικονομικές συνεργασίες της χώρας με κριτήριο το αμοιβαίο όφελος των λαών. Για αυτό και η ψήφος της φτωχομεσαίας αγροτιάς θα πρέπει να στραφεί μαζικά στο ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ