20 Ιουν 2012

Ομορφος κόσμος...



Ομορφος κόσμος...


Η Αμβέρσα, για όποιον δεν έχει και πολλές γνώσεις γεωγραφίας, είναι μια μεγάλη και ωραία πόλη στο Βέλγιο. Εχει ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα λιμάνια της Ευρώπης. Στο παρελθόν, γνώρισε μεγάλες δόξες και έχει να επιδείξει επιτεύγματα αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά, όπως τα παλάτια του μεγάλου Γοδεφρείδου, τα έργα του Βαν Ντάικ, την περίφημη αποκαθήλωση του Ρούμπενς.
Αλλά και στις μέρες μας, στην εποχή της καπιταλιστικής άνθησης (ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση του επάρατου κομμουνιστικού στρατοπέδου, που απείλησε προς στιγμήν να ανατρέψει το ωραίο μας κοινωνικό σύστημα), η Αμβέρσα έχει να επιδείξει και να προσφέρει στους επισκέπτες της σύγχρονα θεάματα και απολαύσεις που δεν τις βάζει ο νους του ανθρώπου... Οσοι είχατε την ευκαιρία και την τύχη να παρακολουθήσετε προχτές τις εικόνες, που μας πρόσφεραν χορταστικά και τα δικά μας, εδώ, τα τηλεοπτικά "κανάλια", θα συμφωνήσετε πως η Αμβέρσα πρωτοπορεί αναμφισβήτητα και στην παροχή "ερωτικών υπηρεσιών". Σε μια από τις κεντρικότερες οδούς, και σε μια ολόκληρη σειρά από πολυτελείς βιτρίνες, εκτίθεται εμπόρευμα ζωντανό, ζεστή, ρόδινη σάρκα, για όλα τα γούστα. Ολόγυμνα λαχταριστά κορίτσια, όμορφα και δροσερά σαν τα κρύα νερά, ξανθά, μελαχρινά ή καστανά, ηλικίας το πολύ 18 έως 20 ετών, προερχόμενα κυρίως από τις πρώην σοσιαλιστικές Δημοκρατίες, ποζάρουν σε στάσεις "άκρως αποκαλυπτικές", και υπόσχονται στους μερακλήδες στιγμές ανεπανάληπτες...
Κι αυτά, βέβαια, είναι μόνο η βιτρίνα. Γιατί πίσω απ' το παραβάν, για τους πιο... απαιτητικούς πελάτες, υπάρχει και το ακόμα πιο λαχταριστό εμπόρευμα. Κοριτσάκια, ή και αγοράκια, δέκα, ακόμα και οχτώ χρόνων, που προσφέρονται αφειδώς από τους μάνατζερ του είδους, προς ικανοποίησιν της εκλεκτής πελατείας, που δεν παζαρεύει την τιμή, προκειμένου να γευτεί τις πλέον υψηλές απολαύσεις. Ανυπακοή και άρνηση "προσφοράς υπηρεσίας" δεν επιτρέπονται σ' αυτά τα δυστυχισμένα πλάσματα, που ήρθαν στο δυτικό μας "Παράδεισο" με ελπίδες και όνειρα, να βρουν μια καλύτερη μοίρα κάτω απ' τον ήλιο. Η ρώσικη μαφία, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, δεν ανέχεται τέτοια απειθαρχία. Αν κάποιο απ' αυτά τα κορίτσια εκφράσει την παραμικρή άρνηση, θα βρεθεί την άλλη μέρα πνιγμένο σε κάποιο κοντινό κανάλι.
Παρ' όλα αυτά, παρήγορο και λίαν ελπιδοφόρο είναι το μήνυμα που μας έρχεται τελευταία, από τον μεγάλο μας "ποιμένα" τον Αγιο Χριστόδουλο, ο οποίος, με θέρμη και αποφασιστικότητα ανέλαβε "σταυροφορίαν", διά την πάταξιν της παιδικής πορνείας και εγκληματικότητας... Συγκεντρώνει, λέει, χρήματα, ν' αγοράσει μ' αυτά πολλές ακόμα χιλιάδες σταυρουδάκια, για να τα μοιράσει "ιδιοχείρως" σε όλα τα παιδάκια του κόσμου, και ιδιαίτερα σ' αυτά των πρώην σοσιαλιστικών χωρών, που, όπως ο ίδιος δήλωσε ευθαρσώς (και ανερυθριάστως, θα πρόσθετε κανείς), "απέκτησαν προσφάτως την ελευθερίαν των και πορεύονται τώρα, μαζί με την μεγάλην οικογένειαν των πολιτισμένων λαών, την οδόν της αγάπης και της ευημερίας"... Ετσι, με την επιστροφή όλου του ποιμνίου εις τας αγκάλας της Εκκλησίας μας, η πορνεία και η εγκληματικότητα αυτομάτως θα εξαλειφθούν και τα όποια άλλα μικροτραύματα της καλής μας κοινωνίας θα επουλωθούν...
Αλλά, ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί! Με σταυρουδάκια, με ευχολόγια και αλοιφές κομπογιαννίτικες, δεν μπορείτε να εξωραϊσετε το σάπιο κόσμο σας και να σκεπάσετε την αγιάτρευτη πληγή, που παραβρώμισε και δηλητηριάζει το σώμα ολόκληρης της ανθρωπότητας. Υπάρχουν σ' αυτή τη Γη, και οι γερές ρίζες, και τα υγιή βλαστάρια τους, που θα της ξαναδώσουν τη ζωή, όπως το είπε και ο ποιητής, "δεν αποπαίδισεν η πλάση". Το ποτάμι της πορείας προς το σοσιαλισμό, που για λίγο το στομώσατε με μέσα άνομα και άτιμα, θα καβαλήσει πάλι τα φράγματα και θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ορμή το δρόμο του. "Με τα 'ργανα λαφριά, βαριά / σε πέλαγα και σε στεριά", με τρομπέτες και με σάλπιγγες, οι λαοί θα τη "λαλήσουν" ξανά τη Λευτεριά τους. Με το ρόπαλο του Ηρακλή, με τσεκούρια και με απελατίκια καρφωτά, θ' ανοίξουν στα δυο το κεφάλι αυτό του "όμορφου κόσμου" της σαπίλας και της διαφθοράς, που προσκυνάτε και υπηρετείτε. Ο ήλιος της δικαιοσύνης θ' ανατείλει λαμπερός και αχτιδοβόλος στο φρύδι της Ανατολής. Ο σοσιαλισμός θα νικήσει!
Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ