5 Ιουλ 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΜΕ: Πάμε σε απεργία 10&11 Ιουλίου, ζητάμε κλαδικές συμβάσεις


Στ. Πελάης: Πάμε σε απεργία 10&11 Ιουλίου, ζητάμε κλαδικές συμβάσεις









Απεργιακές κινητοποιήσεις στα ξενοδοχεία ανήγγειλε ο πρόεδρος των ξενοδοχ/λων Στ. Πελάης. Αιτία η άρνηση των ξενοδόχων να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις.














Ποια κρίση επικαλούνται και μας ζητούν μειώσεις μισθών και πετσόκομμα εργατικών δικαιωμάτων; Τα στοιχεία από αεροδρόμιο και τουριστική κίνηση δείχνουν αύξηση της έλευσης τουριστών στην Κέρκυρα αλλά και οι πληρότητες είναι ικανοποιητικές. Με την ίδια λογική θα έπρεπε κι εμείς να ζητάμε αυξήσεις, τόνισε ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτης Πελάης, μιλώντας στο corfupresstv. 


Να υπογράψουν τις συμβάσεις μας...
Ο Σύνδεσμος Ξενδοχ/λων διοργανώνει στις 10 & 11 Ιουλίου απεργιακή κινητοποίηση, διότι τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο οι ξενοδόχοι δεν προχωρούν στην υπογραφή κλαδικών συμβάσεων. «Παρότι η πρόταση που δέχθηκαν από την πλευρά μας είναι λογική, ζητάμε δηλαδή να παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα, με δεδομένο ότι η μετενέργεια λειτουργεί μέχρι και τη μισθοδοσία του Ιουλίου και να πάμε στο τέλος του χρόνου σε νέα διαπραγμάτευση για τη συλλογική σύμβαση, οι ξενοδόχοι δεν την έχουν αποδεχθεί», δήλωσε ο κ. Πελάης. 
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ξενοδοχεία έκανε λόγο για προσπάθεια των ξενοδόχων να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα και εξαπέλυσε βολές και κατά της Aquis: «Υπάρχουν και προκλητικές ενέργειες, όπως αυτές της Aquis, που επιχειρεί με εκβιαστικό τρόπο να περάσει επιχειρησιακές συμβάσεις. Εμείς λοιπόν οργανώνουμε απεργία και καλούμε τους εργαζόμενους να μην αφήσουν να περάσουν τα σχέδια τους. Να στείλουμε μαζικό μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν θα δεχθούμε μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ