5 Ιουλ 2012

Η Ελλάδα στο κέντρο της πολπροετοιμασίας


Η Ελλάδα στο κέντρο της πολεμικής προετοιμασίας
 Αλλα τρία αμερικανικά πλοία ελλιμενίζονται τις επόμενες μέρες στον Πειραιά
Συνεχίζεται το πήγαινε - έλα σε ελληνικά λιμάνια αμερικανοΝΑΤΟικών πολεμικών πλοίων που κινούνται στην Αν. Μεσόγειο. Στις 10 Ιούλη καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά και θα παραμείνουν έως τις 13 του μήνα, τρεις φρεγάτες των χωρών ΗΠΑ, Γερμανίας, Γαλλίας, της μόνιμης ΝΑΤΟικής ναυτικής δύναμης της Μεσογείου (Standing Nato Maritime Group 2 - SNMG2). Πρόκειται για τα πλοία FGS BAYERN, TCG GEDIZ και FS COURBET.
Τα συγκεκριμένα πλοία έρχονται από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, όπου πραγματοποίησαν ασκήσεις και μετά τον Πειραιά θα κατευθυνθούν στην Αν. Μεσόγειο για να ενταχθούν στην ΝΑΤΟική επιχείρηση «Active Endervor» που διεξάγει νηοψίες στα διερχόμενα εμπορικά πλοία στο πλαίσιο του «αντιτρομοκρατικού» πολέμου.
Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα 13-16 Ιούλη 2012, θα καταπλεύσει στη Ρόδο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower», το οποίο κατευθύνεται στην Αν. Μεσόγειο, όπου στην ευρύτερη περιοχή από το Σουέζ μέχρι τον Περσικό Κόλπο μέσα στις επόμενες μέρες θα πλέουν ακόμα δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα, μαζί με συνοδευτικά τους πολεμικά πλοία.
Στην περιοχή ευθύνης του 5ου στόλου, η οποία εκτείνεται από τα στενά του Σουέζ, την Ερυθρά Θάλασσα, τα στενά του Ορμούζ, τον Κόλπο του Ομάν και τον Περσικό Κόλπο, κατευθύνεται και το αεροπλανοφόρο «USS Enterprise CSG» με την CVW 1 μοίρα μαχητικών αεροσκαφών. Το αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower», το οποίο θα προσεγγίσει τη Ρόδο, σύμφωνα με τις αμερικανικές ανακοινώσεις, κατευθύνεται για να ενταχθεί στην περιοχή ευθύνης του 5ου και του 6ου αμερικανικού στόλου, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο. Εκτός από τα τρία αεροπλανοφόρα, στην περιοχή κατευθύνεται και το «USS Iwo Jima ARG», στο οποίο επιβαίνει η αμφίβια μονάδα 24th MEU.
Θυμίζουμε πως το αμερικάνικο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Enterprise», συνοδεία άλλων πολεμικών πλοίων είχε προσεγγίσει στον Πειραιά στις 28-31 Μάρτη, ενώ στις 15-19 Μάρτη είχε ελλιμενιστεί στον Πειραιά η ΝΑΤΟική δύναμη κρούσης του Ατλαντικού (Standing Nato Maritime Group 1 - SNMG1), η οποία βρίσκεται σε αποστολή στη Μεσόγειο και πέρα από το Σουέζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ