10 Ιουλ 2012

Πίνουν όλοι νερό στο όνομα της αντιλαϊκής ΕΕ


Πίνουν όλοι νερό στο όνομα της αντιλαϊκής ΕΕ
Από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών
Από τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή
Icon
Η εκποίηση του εθνικού πλούτου, είναι προϋπόθεση «ανάπτυξης» για τη χώρα, υποστήριξε ωμά στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.Ενδεικτικά, τόνισε ότι«εξαγγείλαμε πρωτοβουλίες αποκρατικοποιήσεων όπως έχει γίνει σε όλη την Ευρώπη και γίνεται παντού στον κόσμο», λέγοντας πως «δεν είναι ξεπούλημα της Ελλάδας η αξιοποίηση της περιουσίας της για να αποφύγουμε την πτώχευση».
Οι ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν «για να μειωθούν κάποτε οι φόροι και να αυξηθούν οι συντάξεις» και για «να δουλεύουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι με καλούς μισθούς» υποστήριξε ο Α. Σαμαράς, για να κρύψει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται μόνο για να κερδίσει το κεφάλαιο νέους ζωτικούς χώρους δράσης και κερδοφορίας, ενώ η φοροληστεία και το τσάκισμα του λαού δεν πρόκειται να ανακοπεί. Αντίθετα, σε οποιοδήποτε ιδιωτικοποιημένο φορέα να ανατρέξει κανείς, θα βρει μόνο σμπαραλιασμένες εργασιακές σχέσεις και μισθούς πείνας.
Ειδικά για τον ΟΣΕ είπε ότι «θέλουμε να αποκρατικοποιήσουμε το λειτουργικό μέρος του ΟΣΕ για να έρθουν κέρδη», υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει ενδιαφέρον από διεθνείς κοινοπραξίες και από πολύ ισχυρά κεφάλαια. Το ίδιο συμβαίνει και στο χώρο της ενέργειας». Συνολικά επισήμανε ότι «ο μόνος δρόμος για να αποφύγουμε την πλήρη χρεοκοπία είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις», κρύβοντας ότι αυτές οι επενδύσεις και η «ανάπτυξη», ούτε θέσεις εργασίας θα φέρουν, ούτε κυρίως θα είναι προς όφελος του λαού.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να παρουσιάσει σαν πρόοδο το σύνολο της αντιδραστικής πολιτικής της συγκυβέρνησης, λέγοντας ότι «υπάρχουν κόμματα που σεβάστηκαν τη λαϊκή ετυμηγορία και κόμματα που αντιστέκονται στην αλλαγή». Οσον αφορά το θέμα του μνημονίου, επανέφερε την κοροϊδία περί αναδιαπραγμάτευσης, λέγοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να αλλάξουν τα υφεσιακά τμήματα του προγράμματος».
ΕΕ και ξερό ψωμί
Ως ακραιφνής υπερασπιστής της ΕΕ και της προεκλογικής κοροϊδίας των σημερινών κομμάτων της συγκυβέρνησης, εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,Α. Τσίπρας, λέγοντας ότι «ο πιο ασφαλής, ο μόνος βέβαιος δρόμος απομάκρυνσης της χώρας από την Ευρωζώνη είναι αυτός που επιλέγετε, ο δρόμος της μη διαπραγμάτευσης, ο δρόμος της ευρωπαϊκής απομόνωσης, ο δρόμος της λιτότητας, της ύφεσης και της κοινωνικής καταστροφής».
Ειδικά για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, που εξήγγειλε ο Α. Σαμαράς, ο Α. Τσίπρας έφτασε να παρουσιάσει την ΕΕ σαν θεματοφύλακα δήθεν της δημόσιας περιουσίας λέγοντας: «Σας θυμίζω το άρθρο 345 της Συνθήκης λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που λέει ξεκάθαρα: "Οι συνθήκες δεν προδικάζουν με κανένα τρόπο το καθεστώς της ιδιοκτησίας στα κράτη-μέλη"».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εγκάλεσε την κυβέρνηση για «απουσία» από τις εξελίξεις στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, μιλώντας για «μεγάλο φιάσκο», αφού -όπως είπε- «στη μάχη των μαχών, εκεί όπου κάποιοι έλεγαν ότι πρέπει να ετοιμάσουμε και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, η εθνική ομάδα δεν πήγε καν στο γήπεδο να αγωνιστεί. Και βεβαίως ενώ κάποιοι έφτιαξαν έτοιμη τη διαπραγμάτευση, εμείς αρνηθήκαμε να μπούμε στη διαδικασία και εξαιρέθηκε η πιο υπερχρεωμένη χώρα της Ευρωζώνης από αυτήν την προσωρινή έστω δημοσιονομική ανάσα της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας».
Τέλος, ο Α. Τσίπρας κατέφυγε και σε δημαγωγικές κορόνες, γνωστές από το σκυλοκαβγά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «προετοιμαζόμαστε για να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου όταν κλείσει η σύντομη αυτή μνημονιακή παρένθεση της συγκυβέρνησής σας», για να δώσει τροφή στον Α. Σαμαρά να του απαντήσει στον ίδιο τόνο και ύφος κατά τη δευτερολογία του.
Ζητάει υποταγή του λαού
«Εθνική συναίνεση» ζήτησε από το λαό ο Ευ. Βενιζέλος, με στόχο να τον καταστήσει συνένοχο στη σφαγή του. Οπως τόνισε, «η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις είναι θεσμική ευκαιρία διαμόρφωσης της αναγκαίας εθνικής συναίνεσης», αφού «το μέγεθος της κρίσης και η ανάγκη να διασφαλιστεί η συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων και η ενότητα της κοινωνίας επέβαλε και επιβάλλει τη λύση της διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης».
Επιχείρησε να οριοθετήσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και να κρύψει ότι στρατηγικά ταυτίζεται με τη ΝΔ, λέγοντας ότι «με τη Νέα Δημοκρατία συνεργαζόμαστε στην κυβέρνηση λόγω εθνικού καθήκοντος. Δεν ταυτιζόμαστε αξιακά και προγραμματικά». Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση αφού «η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης δεν είναι πεδίο στράτευσης μόνο για τα κόμματα που συνεργάζονται στην κυβέρνηση, αλλά και για την αντιπολίτευση».
Ο Ε. Βενιζέλος επισήμανε ότι «η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση όρων της δανειακής σύμβασης είναι η βάση της κυβερνητικής συνεργασίας και της εθνικής στρατηγικής», την ίδια στιγμή που «η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ευρωζώνη είναι ένα ανοιχτό πεδίο διαρκούς διακρατικής διαπραγμάτευσης. Η διαπραγμάτευση δε σταματά ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ενωση».
Με το ρεαλισμό του κεφαλαίου
«Προοδευτικό» και ταυτόχρονα «ρεαλιστικό» χαρακτήρισε το πρόγραμμα της κυβέρνησης, που προβλέπει ιδιωτικοποιήσεις και ένταση κάθε αντιλαϊκής πολιτικής, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης. Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «το πλαίσιο της διακυβέρνησης είναι ρεαλιστικό, αλλά και προοδευτικό με την ουσιαστική σημασία των λέξεων. Προωθεί μεταρρυθμίσεις και προοδευτικές διαρθρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, προωθεί την αναδιοργάνωση του κράτους, τις στρατηγικές επιλογές της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας στη βιομηχανία, την ενέργεια, τις μεταφορές και τα δίκτυα, τις υπηρεσίες και τον πρωτογενή τομέα».
Αναπαράγοντας την κυρίαρχη προεκλογική προπαγάνδα, πρόσθεσε ακόμα ότι «αυτή η κυβέρνηση αποτελεί δυνατότητα για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ευρώ, για να επαναδιαπραγματευθεί την απαγκίστρωση από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου και να ξεφύγει η χώρα από τη δίνη της οικονομικής κρίσης».
Συστάσεις για «καλή» διαπραγμάτευση
Για προεκλογικά ψέματα κατήγγειλε την κυβέρνηση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων,Π. Καμένος, επικεντρώνοντας και αυτός τη διαχειριστική κριτική του αποκλειστικά στο μνημόνιο. Οπως είπε, «εδώ ήρθε ο υπουργός Οικονομικών, είπε ότι επαναδιαπραγμάτευση δεν υπάρχει», ενώ κατήγγειλε τη ΝΔ ότι «εφαρμόσατε το μνημόνιο που οδηγεί στην ύφεση, εσείς που μιλούσατε για λάθος συνταγή» και τώρα «πάτε για το 3ο μνημόνιο»
Ξεκάθαρα υπέρ της βαθύτερης ενσωμάτωσης της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ τάχθηκε ο επικεφαλής της «Χρυσής Αυγής», Ν. Μιχαλολιάλκος. Ειδικά για την οικονομική πολιτική, υποστήριξε κι αυτός ότι «θα μπορούσαμε να πιέσουμε στην κατεύθυνση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα» αφού «η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα». Υποστήριξε ότι «δεν είμαστε υπέρ της εξόδου από το ευρώ γιατί ο ελληνικός λαός το έχει πληρώσει πολύ ακριβά»προσθέτοντας πως «η κρίση είναι ευκαιρία: Θα πρέπει να πάμε στην Ευρώπη να τους πούμε: Αφήστε μας να παράγουμε». Τέλος, ανέδειξε σαν κυρίαρχο ζήτημα το ότι «έχουν βρεθεί 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ