10 Ιουλ 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ- Απεργούν σήμερα & αύριο οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία


Απεργούν σήμερα & αύριο οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία






Απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα ξενοδοχεία ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κλάδου Στ. Πελάης. Στήριξη από Εργατικό Κέντρο και συνταξιούχους.




Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα Τρίτη 10/7 και αύριο 11/7 οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας απαιτώντας από τους εργοδότες τους την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας χωρίς μειώσεις στους μισθούς και χωρίς απώλεια δικαιωμάτων. 
Παράλληλα, σε τοπικό επίπεδο, διεκδικείται η υπογραφή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η εφαρμογή των όρων της διαιτητικής απόφασης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτη Πελάη, οι εργαζόμενοι καλούνται να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης στις εισόδους των ξενοδοχείων όπου εργάζονται προκειμένου με τον τρόπο αυτό να ενημερώσουν και τον κόσμο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Δεν έχουν τέλος τα βάσανα των ξενοδοχοϋπαλλήλων...
Παράλληλα σύσκεψη των εργαζομένων στο ξενοδοχείο ΜΙΡΑΜΑΡΕ και του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 9/7 στο Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας.
Σύμφωνα με τον κ. Πελάη, η ξενοδοχειακή επιχείρηση δεν έχει τηρήσει το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα έθετε σε διαθεσιμότητα και για το διάστημα των τεσσάρων μηνών το προσωπικό της.
Έτσι εργαζόμενοι και Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων θα προχωρήσουν στην ενεργοποίηση των συνδικαλιστικών και νομικών τους δικαιωμάτων προκειμένου να δικαιωθούν τα αιτήματά τους.


Στηρίζει το Εργατικό Κέντρο
Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας με την οποία εκφράζει “την απερίφραστη στήριξή του στην 48ωρη απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων”. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κινητοποίηση κρίθηκε αναγκαία “μετά τη συνέχιση της αδιάλλακτης στάσης που τηρούν οι εκπρόσωποι των eργοδοτικών οργανώσεων των ξενοδόχων, προβάλλοντας απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους, αφού οδηγούν στη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους και σε πλήρη ανατροπή των εργασιακών-ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων».
Οι ξενοδόχοι βρήκαν πρόσφορο πρόσχημα την κρίση και τα Μνημόνια και, μολονότι η επισκεψιμότητα στην Κέρκυρα είναι σε υψηλότερα από τα περσινά επίπεδα, επικαλούνται προβλήματα ρευστότητας για να δικαιολογήσουν τις εξοργιστικές καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων, ακόμα και του προηγούμενου έτους, ή την ανασφάλιστη και με μισθούς πείνας εργασία που προωθούν κατά κόρον. Οι εργαζόμενοι, όμως, γνωρίζουμε ότι απώτερος στόχος τους είναι μας εξαθλιώσουν οικονομικά και να μας «γονατίσουν» με τις νέες, δικού τους συμφέροντος, επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα στον τουριστικό (και όχι μόνο) κλάδο πρέπει να απαντήσει με αποφασιστικότητα, συμμετέχοντας με όλες του τις δυνάμεις στην 48ωρη απεργία στις 10 και 11/07, για υπογραφή Σύμβασης χωρίς απώλειες μισθών. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι από την επιτυχία και τη μαζικότητα των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το ύψος των μισθών που θα ισχύσουν στον κλάδο μετά τον Αύγουστο αλλά ακόμα και τα ίδια τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των μηνών που πέρασαν”.


Στήριξη και από τους συνταξιούχους
Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΚΑ Κέρκυρας “με ομόφωνη απόφαση του Δ/Σ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων Ξενοδοχοϋπαλλήλων απέναντι στις απαράδεκτες αντεργατικές τακτικές της εργοδοσίας που είναι υπεύθυνη για όλη αυτή την εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή.
Δηλώνουμε τη συστράτευσή μας και τη συμμετοχή μας σε κοινούς αγώνες με όλους τους συνταξιούχους, και όχι μόνο, για την προστασία των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας προς όλους τους δοκιμαζόμενους Έλληνες με τη συμμετοχή μας σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες ώστε να μην εφαρμοστούν τα επώδυνα, αντιλαϊκά, αντικοινωνικά μέτρα του Μνημονίου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ