10 Ιουλ 2012

Υπουργός τροϊκονομικών!


Υπουργός τροϊκονομικών!
Icon
Αντιγράφουμε από τα Πρακτικά της Βουλής:
*
«Η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, ούτως ώστε να προσεγγίσει τους στόχους για τους οποίους έχει ήδη δεσμευθεί...».
*
«...περαιτέρω μείωση των πρωτογενών δαπανών κατά 12 δισ. περίπου...».
*
«...υψηλοτάτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης αποτελούν οι αποκρατικοποιήσεις (...). Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αφορά κατά 90% σε πώληση δικαιωμάτων γης και παραχώρηση υποδομών...».
*
«Η Κυβέρνηση είναι απολύτως δεσμευμένη στην υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, όπως έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους μας...».
*
«Πολλές από τις σημερινές κρατικές λειτουργίες μπορούν να ανατεθούν στον ιδιωτικό τομέα...».
***
Τα παραπάνω είναι ένα μικρό μόνο μέρος των όσων είπε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
*
Πριν από αυτά, δε, ο υπουργός
(σ.σ.: ο αρμόδιος να «επαναδιαπραγματευτεί», τάχα, το Μνημόνιο)
με δηλώσεις του στο διεθνή Τύπο είχε φροντίσει να στείλει το μήνυμα:
Η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, πρώτα, όπως ξεκαθάρισε, θα εφαρμόσει κατά γράμμα και μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια το Μνημόνιο και - αφού το εφαρμόσει - μετά θα το ...«επαναδιαπραγματευτεί»!
*
Η ομιλία Στουρνάρα δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών:
Είναι ίσως η πρώτη φορά που με τόσο απροσχημάτιστο τρόπο οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες, το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο, εκπροσωπήθηκαν στη Βουλή από πολιτικό παράγοντα.
Ακόμα και ο Παπαδήμος μπροστά στον Στουρνάρα και στην κυβέρνηση των Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι τηρούσε και κάποια προσχήματα...

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ