25 Ιουλ 2012

Ληστεία του λαού τα διόδια στην Εγνατία


Ληστεία του λαού τα διόδια στην Εγνατία
Απροκάλυπτα υπέρ της πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου συνεχίζει να πολιτεύεται η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας νέου σταθμού διοδίων στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Μουσθένης Καβάλας και η αύξηση της τιμής των διοδίων κατά 20% σε όλους τους σταθμούς της Εγνατίας Οδού, όπως προβλέπει η σχετική ΚΥΑ.
Η γνωστή πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αποφάσισε να βγει ψήφισμα με το οποίο να δηλώνεται η διαφωνία του Περιφερειακού Συμβουλίου στην αύξηση της τιμής των διοδίων καθώς και η διαφωνία στη δημιουργία νέου σταθμού διοδίων, με το σκεπτικό ότι σύντομα θα τοποθετηθούν τα ηλεκτρονικά διόδια οπότε είναι σπατάλη να γίνουν τώρα συμβατικά διόδια.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο ζητά την ανάκληση της σχετικής ΚΥΑ, ενώ για τα διόδια που λειτουργούν στον Ιασμο πρότεινε «ειδικό καθεστώς διέλευσης για όσους επαγγελματικά δραστηριοποιούνται ανάμεσα στις πόλεις της Περιφέρειας». Μέχρι εκεί φθάνει η φιλολαϊκή πολιτική τους. Συμφωνούν με τη ληστεία του λαού που χρόνια τώρα γίνεται μέσω των διοδίων, αρκεί να μην επεκταθεί παραπέρα.
Οι κομμουνιστές Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τοποθετήθηκαν ενάντια στη δημιουργία νέων διοδίων και ζήτησαν την κατάργηση όλων των σταθμών διοδίων.
Στην τοποθέτησή του ο Χρήστος Ποτόλιας, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόνισε: «Εχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα την κατασκευή των δρόμων. Είναι δικαίωμα των εργαζομένων και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους.
Τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Εχουν τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, γιατί μαζί ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους.
Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ) για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».
Και ξεκαθάρισε ότι «για να εμποδίσουμε τα άγρια μέτρα που συνεχώς κλιμακώνονται, για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, χρειάζεται οργανωμένος εργατικός, λαϊκός αγώνας και συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού, κατά των κομμάτων και της εξουσίας των μεγαλοβιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλέμπορων. Για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, για αποδέσμευση από την ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ