19 Ιουλ 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-Γουλής κατά Σπύρου για την κλήση Μεταλληνού σε απολογία


Γουλής κατά Σπύρου για την κλήση Μεταλληνού σε απολογία




Επερώτηση προς το Σπύρο Σπύρου με θέμα την κλήση σε απολογία του μηχανικού της Περιφέρειας Π. Μεταλληνού κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεόδωρος Γουλής. Ο κ. Γουλής κατηγορεί τον κ. Σπύρου ότι κάλεσε σε έγγραφη απολογία τον μηχανικό, ένα χρόνο μετά τις καταγγελίες του κ. Μεταλληνού κατά της ηγεσίας της Περιφέρειας, προκειμένου αφενός να τον εκφοβίσει επειδή αποκάλυψε τα κακώς κείμενα στο δημόσια διοίκηση, αφετέρου με στόχο να επιβαρύνει τη θέση του εν όψει των κρίσεων για την επιλογή διευθυντών των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Μάλιστα, καλεί τον Περιφερειάρχη να ενημερώσει το περιφερειακό συμβούλιο για τα αποτελέσματα των δύο Ένορκων Διοικητικών Ερευνών που διεξήγαγε για τις καταγγελίες Μεταλληνού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να ανακαλέσει την ετεροχρονισμένη κλήση σε απολογία του υπαλλήλου.


Η γραπτή ερώτηση Γουλή


«Όπως πληροφορηθήκαμε καλέσατε σε έγγραφη απολογία τον πολιτικό μηχανικό υπάλληλο της Περιφέρειας Ι.Ν. κ. Μεταλληνό Παύλο.
Εν τω μεταξύ αρνείστε να ενημερώσετε για τα αποτελέσματα των 2 ΕΔΕ που διενήργησε το 2011 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δ. Ελλάδας και σας έχουν αποσταλεί από τον Αύγουστο του 2011, όπως είχε ενημερώσει, μετά από σχετικό αίτημα, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κατσανίδης τον βουλευτή του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους. Ο βουλευτής τότε είχε ζητήσει να του κατατεθούν τα αποτελέσματα των 2 ΕΔΕ, τα οποία και δεν του δόθηκαν από τον Υπουργό όπως είχε υποχρέωση να κάνει. 
Η έγγραφη απολογία που διατάξατε είναι προφανές ότι έχει σκοπιμότητες με πρώτη τον εκφοβισμό του συγκεκριμένου υπαλλήλου γιατί έχει προβεί σε συγκεκριμένες καταγγελίες τις οποίες ουδέποτε αντικρούσατε πειστικά.
Δεύτερη σκοπιμότητα: ενόψει των κρίσεων των Διευθυντών των υπηρεσιών της Περιφέρειας να επιβαρύνετε τη θέση του.
Επικαλείστε έγγραφα του κ. Μεταλληνού, που εστάλησαν πριν 1 χρόνο για να τον καλέσετε σε απολογία. Αλήθεια γιατί περιμένατε 1 χρόνο;
Είναι προφανές ότι με τις ενέργειες και τις παραλείψεις σας στοχεύετε να σταματήσετε οποιαδήποτε κριτική στα κακώς κείμενα της Δημόσιας Διοίκησης, όταν μάλιστα αυτή αφορά τη διαχείριση κονδυλίων.
Θεωρούμε ότι πρέπει να ανακαλέσετε την κλήση σε απολογία του κ. Π. Μεταλληνού και να ενημερώσετε το Π.Σ. για το περιεχόμενο των 2 ΕΔΕ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης»
Την ερώτηση υπογράφει ο Θ. Γουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ