18 Αυγ 2012

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ «Αιμορραγούν» στα πεδία μαχών και από τις αυτοκτονίες


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
«Αιμορραγούν» στα πεδία μαχών και από τις αυτοκτονίες
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Οι στατιστικές για τις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις όσον αφορά τα μέτωπα του ιμπεριαλιστικού πολέμου συνεχώς επιδεινώνονται και ενώ οι πολεμικές μηχανές των ΗΠΑ ήδη στοχεύουν σε μέτωπα που δεν έχουν επισήμως κηρυχτεί ως τέτοια, όπως η Συρία, ή ετοιμάζονται να ανοίξουν, όπως το Ιράν ή και άλλες χώρες.
Στο Αφγανιστάν δύο ακόμη Αμερικανοί στρατιώτες μέλη της ΝΑΤΟικής κατοχικής δύναμης ISAF σκοτώθηκαν στα νοτιοδυτικά της χώρας από πυρά Αφγανού αστυνομικού. Ο μήνας Αύγουστος έχει αποδειχτεί μάλλον εξαιρετικά αιματηρός για τους Αμερικανούς στρατιώτες, καθώς έχει σημάνει απώλειες με ρυθμό έναν την ημέρα. Το πλέον «ανησυχητικό» για τις κατοχικές δυνάμεις: 39 μέλη της ISAF έχουν σκοτωθεί από «φίλια πυρά» δηλαδή από επιθέσεις που πραγματοποίησαν Αφγανοί στρατιώτες ή αστυνομικοί.
Οι απώλειες όμως των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν σταματούν στα μέτωπα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Οι «παράπλευρες απώλειες», από τις αυτοκτονίες, αποτελούν τη δεύτερη αιτία απώλειας στρατιωτών εν ενεργεία.
Τον Ιούλη 38 Αμερικανοί στρατιώτες αυτοκτόνησαν σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «USA Today», ενώ κατά το πρακτορείο ΑΡ ο αριθμός των αυτοκτονιών ήταν 26 αλλά υπό την αίρεση ότι πρόκειται μόνο για στοιχεία που αφορούν στο Στρατό ξηράς. Τα στοιχεία καταδεικνύουν δραματική αύξηση των αυτοκτονιών για μία ακόμη χρονιά, κατά 22% σε σχέση με το ανάλογο χρονικό διάστημα για το 2011, δηλαδή τους επτά πρώτους μήνες: 116 καταγεγραμμένες αυτοκτονίες έναντι 95, και είναι ο υψηλότερος από το 2009, οπότε και ο στρατός άρχισε να εκδίδει τα σχετικά στοιχεία.
Οσο για τα «αίτια», οι δικαιολογίες -εξωφρενικές κάποιες φορές- δε λείπουν. Εάν για το παρελθόν υπήρχαν διάφοροι συνδυασμένοι λόγοι που προβάλλονταν ως αιτία ή «η χρήση ναρκωτικών», ο αξιωματικός του Στρατού και μέλος της αρμόδιας υπηρεσίας για τις αυτοκτονίες, Μπρους Σαχμπάζ, ανέφερε ότι οι στρατιώτες ενδέχεται να αυτοκτονούν καθώς «έχουν αποσυρθεί από τα πεδία μάχης και η προσαρμογή τους στα σπίτια τους είναι δύσκολη»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ