18 Αυγ 2012

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE Επιχειρηματικές... αλχημείες για να σώσουν την παρτίδα


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Επιχειρηματικές... αλχημείες για να σώσουν την παρτίδα
Μετά από μαραθώνια σύσκεψη που άρχισε στις 12.00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19.00, το ενδεχόμενο αναβολής της πρεμιέρας του πρωταθλήματος να μελετάται σοβαρά και τελικά τη λύση να δίνουν η ΕΠΟ και οι αλχημείες των επιχειρηματιών, τα μέλη της Super league βρήκαν τρόπους να σώσουν για μια ακόμη φορά την ...παρτίδα μπροστά στον κίνδυνο της περαιτέρω απαξίωσης του προϊόντος (πρωτάθλημα) αλλά και το ενδεχόμενο να πληρώσουν ρήτρα στο συνδρομητικό κανάλι που έχει τα δικαιώματα. Ετσι δεν διστάζουν όχι μόνο να...παραβούν τους κανονισμούς που οι ίδιοι θέσπισαν αλλά να κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποφύγουν απώλεια κερδών.
Αιτία του προβλήματος είναι το γεγονός ότι τέσσερις ΠΑΕ (ΑΕΚ, Αρης, ΟΦΗ, Πανιώνιος) αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη φορολογική ενημερότητα και βρίσκονται σε δεινή θέση ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Τρίτη 21 Αυγούστου) που θα επανεξετάσει τις περιπτώσεις χορήγησης πιστοποιητικού συμμετοχής σε όσες ομάδες δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα. Πρόβλημα υπάρχει και για τις ΠΑΕ Κέρκυρα και Πλατανιά ωστόσο οι εκπρόσωποί τους ενημέρωσαν ότι θα κλείσουν το θέμα (το ίδιο δήλωσε και ο Πανιώνιος).
Ετσι με πιθανό το ενδεχόμενο μιας κουτσουρεμένης 1ης αγωνιστικής που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη βδομάδα (25/26 Αυγούστου), μελετήθηκε το ενδεχόμενο της πλήρους αναβολής της. Ωστόσο η άρνηση του συνδρομητικού καναλιού να συναινέσει σε κάτι τέτοιο, οδήγησε τους επιχειρηματίες να αναζητήσουν άλλη λύση. Τελικά αυτό που αποφασίστηκε είναι να ζητηθεί από την ΕΠΟ και την ΕΕΑ, να εκδώσουν προσωρινές άδειες (για χρησιμοποίηση των παικτών και συμμετοχής αντίστοιχα) μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη στις ομάδες που έχουν πρόβλημα μέχρι να διευθετήσουν τις εκκρεμότητές τους. Οπου διευθέτηση βέβαια, σε εκείνο που ποντάρουν οι προβληματικές ΠΑΕ, είναι όχι σε κλείσιμο των εκκρεμοτήτων όπως ορίζονται από το νόμο αλλά σε νέα ρύθμιση μέσω νομοθετικής διάταξης όταν ξανανοίξει η Βουλή.
Πάντως η Σούπερ Λίγκα ξεκαθάρισε ότι εάν υπάρξει ομάδα που μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου δεν έχει εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, τότε θα τις επιβληθούν οι κυρώσεις... Μάλιστα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι ποινές θα έχουν αναδρομική ισχύ, με ανάκληση των δελτίων των παικτών αλλά και ταυτόχρονα να χάνονται όλοι οι βαθμοί που έχει κερδίσει η ομάδα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Πάντως ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι οι δηλώσεις του προέδρου της διοργανώτριας αρχής Γιάννη Μώραλη που τόνισε ότι το στοίχημα του συνεταιρισμού φέτος είναι «να αρχίσει το πρωτάθλημα με 16 ομάδες και να τελειώσει με 16».
  • Κανονικά το Σάββατο, 25 Αυγούστου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, θα διεξαχθεί το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με το Λεβαδειακό για την πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας καθώς το αίτημα των «πράσινων» για αναβολή απορρίφθηκε από το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ