17 Αυγ 2012

ΚΚΕ: Έξω το Βελγικό πολεμικό αεροπλάνο από την Κέρκυρα


ΚΚΕ: Έξω το Βελγικό πολεμικό αεροπλάνο από την Κέρκυρα






Ανακοίνωση με την οποία εκδηλώνει την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε συμμετοχή της Ελλάδας και της Κέρκυρας στη στρατιωτική επιχείρηση που προετοιμάζεται στην Συρία, εξέδωσε η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση

«Σκηνικό πολέμου στήνουν σε βάρος της Συρίας τα ιμπεριαλιστικά γεράκια με την ελληνική κυβέρνηση να διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στο νέο μακελειό.
Η γεωστρατηγική της θέση καθιστά την Ελλάδα ορμητήριο και αναγκαίο κρίκο για την ευόδωση του σχεδίου για τη νέα Μέση Ανατολή.
Η συμμετοχή της Ελλάδας είναι πολυεπίπεδη και στρατηγική, συμμετέχει σε στρατιωτικά γυμνάσια και έχει θέσει τον αέρα, τη γη και τη θάλασσα στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστών.
Στα πλαίσια αυτά έντονη είναι η παρουσία στο λιμάνι της Κέρκυρας για μεγάλο χρονικό διάστημα πλοίου μεταφοράς πολεμικού υλικού αλλά και η διανυκτέρευση στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας σήμερα το βράδυ 15/8 Βελγικού στρατιωτικού αεροπλάνου.
Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι μέσα στα σχέδια αυτού του πολέμου και των αποτελεσμάτων του οφείλεται και η απόσπαση των 50 αστυνομικών στα σύνορα.
Οι εξελίξεις τονίζουν ότι ήδη έχει σημάνει συναγερμός.
Ο λαός μας μαζί με την καθημερινή μάχη για το μισθό και τη σύνταξη, τα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα έχει υποχρέωση να πάρει αποφασιστικά μέρος στον αγώνα ενάντια στην επίθεση  κατά της Συρίας και του Ιράν για να αποτραπεί με οποιοδήποτε τρόπο η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο αιματοκύλισμα που προετοιμάζεται. 
Καλούμε το λαό και τη νεολαία σε αγωνιστική ετοιμότητα και διεκδίκηση. Να απαιτήσουμε μαζικά από την κυβέρνηση:
•    Να μη συμμετέχει η Ελλάδα με κανέναν τρόπο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ετοιμάζονται κατά της Συρίας και του Ιράν.
•    Να μην παραχωρηθεί ούτε γη, ούτε αέρας και νερό στους φονιάδες των λαών μετατρέποντας την Ελλάδα και πάλι σε ορμητήριο εναντίον άλλων λαών της περιοχής
•    Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας. Να κλείσει τώρα.
•    Να μην εκπληρωθεί καμιά «συμβατική υποχρέωση» που εμπλέκει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την Ελλάδα σε πιθανό πόλεμο.
•    Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων
•    Να ακυρωθούν οι στρατιωτικές συμφωνίες της χώρας μας με το Ισραήλ.
Οι εξελίξεις καθιστούν αναγκαίο να ενταθεί η πάλη του λαού για αποδέσμευση απ’ όλες τις λυκοσυμμαχίες, για έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ