30 Αυγ 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-Απεργία με τρία συλλαλητήρια αύριο στα ξενοδοχεία


Απεργία με τρία συλλαλητήρια αύριο στα ξενοδοχεία





Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του νησιού, μετά από απόφαση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας. Διεκδικούν την υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, επαναφορά του επιδόματος ανεργίας, εξόφληση δεδουλευμένων, διασφάλιση του εφάπαξ χωρίς μειώσεις και ανάκληση απολύσεων σε υπαλλήλους που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν στις 10 το πρωί τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Σταμάτης Πελάης, μία στο Κοντόκαλι στο ύψος της Παραμυθούπολης, μία στη διασταύρωση Πέλεκα στον Συνεταιρισμό Ξυλουργών και μία έξω από την είσοδο του γηπέδου με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλείσουν ακόμα και την είσοδο του Αεροδρομίου.

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους και την τελευταία επιτυχημένη απεργία στις 18 Αυγούστου δίνουν το μήνυμα ότι αντιστέκονται και θα συνεχίσουν να αντιστέκονται στις απαράδεκτες μειώσεις που γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστούν στα ξενοδοχεία. Στις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς, στις απολύσεις.
Οι ξενοδόχοι και με το άλλοθι πια της κατάπτυστης νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που προβλέπει μειώσεις 15% στους βασικούς μισθούς και που υπέγραψαν οι υποταγμένες στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ (παράταξη του ΠΑΣΟΚ) & ΔΑΚΕ (παράταξη της ΝΔ) στην Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού, τραβάνε το σκοινί.
Το μόνο που θα εμποδίσει τους εργοδότες να μετατρέψουν το μισθό σε επίδομα φτωχοκομείου και τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι η ανυποχώρητη στάση, η απόφασή για Τοπική Συλλογική Σύμβαση για την Κέρκυρα χωρίς μείωση μισθών και δικαιωμάτων. 
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι αντιμετωπίζουν καθημερινά τις συνέπειες της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που επιτρέπει στους μεγαλοξενοδόχους να επιτίθενται με σφοδρότητα και αδιαλλαξία σε κάθε δικαίωμα που τους απέμεινε. Η απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά, πάνε πακέτο με χιλιάδες ατομικές συμβάσεις των 500€, εκατοντάδες συμβάσεις από Ενώσεις Προσώπων που σύστησαν οι εργοδότες με μισθούς ανειδίκευτου εργάτη. Εκβιασμοί και τρομοκρατία στα μεγάλα ξενοδοχειακά «κάτεργα», υποχρεώνουν τους εποχικούς να δουλεύουν ήλιο με ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί. Είναι αυτοί που έχουν καταλύσει κάθε έννοια εργατικής νομοθεσίας, που έχουν απλήρωτους εργαζόμενους, που παραβιάζουν συστηματικά το πενθήμερο και το οχτάωρο, που απολύουν όσους σηκώνουν κεφάλι.
Το μέλλον όμως της εργατικής οικογένειας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν μπορεί κάθε μέρα να αγκομαχάει για ένα πιάτο φαΐ, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Έχουμε δικαιώματα! Υπερασπιζόμαστε μια ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια για μας και τα παιδιά μας!
Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και το ΠΑΜΕ καλούμε για μια ακόμη φορά την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας και τους μεγαλοξενοδόχους μέλη της να διαπραγματευτούν  με το σωματείο την υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης για τους εργαζομένους στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας.
Συνεχίζουμε με μαζική συμμετοχή στην απεργία 31 Αυγούστου
Δίνουμε δυναμικό παρόν!!
Προχωράμε με περιοδείες σε κάθε χώρο δουλειάς. Προετοιμάζουμε τον αγώνα ξενοδοχείο το ξενοδοχείο, εργαζόμενο τον εργαζόμενο. Δεν περισσεύει ΚΑΝΕΙΣ τίμιος αγωνιστής και αγωνίστρια από το προσκλητήριο των ταξικών σωματείων. 
Δυναμώνουμε την ενότητά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ