30 Αυγ 2012

SUPER LEAGUE Επικίνδυνα παιχνίδια συμφερόντων



SUPER LEAGUE
Επικίνδυνα παιχνίδια συμφερόντων
Νέο επεισόδιο στην κόντρα συμφερόντων των επιχειρηματιών Αλαφούζου - Μαρινάκη, με όχημα τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, μεγαλώνει την ένταση αλλά και τον κίνδυνο ανεξέλεγκτων συνεπειών. Ο επιχειρηματίας μέλος του ΔΣ στην «πράσινη» ΠΑΕ και επικεφαλής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» (μεγαλομέτοχος της ποδοσφαιρικής εταιρείας) προέβη σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, μετά την αναμέτρηση με τη Μάλαγα. Υποστήριξε πως «ο Παναθηναϊκός δέχεται μια απίθανη επίθεση από την παράγκα και το σύστημα. Και θα πρέπει να ξέρουν ότι διοίκηση και οπαδοί θα τους τσακίσουμε. Αυτό που συμβαίνει από την εποχή του Κόκκαλη και μετά είναι πρόκληση».
Και η νέα τοποθέτησή του (που ως τώρα έχει μείνει αναπάντητη από την πλευρά Μαρινάκη) μπορεί να αποτελέσει (ένα ακόμα) φιτίλι στην - έτσι και αλλιώς οπλισμένη - βόμβα που λέγεται χούλιγκανς. Με αποτέλεσμα να ξαναζήσουμε τραμπουκισμούς, σοβαρά επεισόδια και πόλεμο «πρασινοκόκκινων» οπαδών (στο όνομα δήθεν των «ιερών και οσίων» της ομάδας). Ο επιχειρηματίας (όπως και όσοι τον μιμούνται) είναι ηθικός αυτουργός τουλάχιστον για τη δημιουργία εκρηκτικού κλίματος. Και θα έπρεπε ήδη, εκτός από τα δικαιοδοτικά όργανα, να έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη.
Στα όσα ακολούθησαν τις αναμετρήσεις Ολυμπιακού (με Βέροια) και Παναθηναϊκού (με Λεβαδειακό) πήρε θέση χτες η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «συνεχιζόμενη εκτόξευση λάσπης κατά των διαιτητών και των προσώπων που στελεχώνουν τα όργανα της ελληνικής διαιτησίας». Θεωρεί πως «εντάσσεται σε μια οργανωμένη και συνεχιζόμενη επιχείρηση απαξίωσης και εκφοβισμού της, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό». Ψέγει σε αυτή τη συμμετοχή πρώην διαιτητών, στους οποίους προσάπτει «ψευδείς και ανυπόστατες φήμες».
Κυβέρνηση και διοργανώτρια δεν ασχολούνται με τα παραπάνω αλλά αναλώνονται στο αλισβερίσι ανταλλαγμάτων για να γίνει η αναδιάρθρωση των πάλαι ποτέ Α' και Β' Εθνικής. Χτες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ιωαννίδης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Super League και αργά το βράδυ θα ακολουθούσε η Football League. Για να οριστικοποιηθεί ο τρόπος και ν' αγωνιστούν από φέτος στη Football League Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής, αμφότερες οι διοργανώτριες (και οι εταιρείες μέλη τους) ζητούν ανταλλάγματα. Η Nova αρνιέται να δώσει περισσότερα χρήματα και ο υφυπουργός φέρεται να διαβεβαίωσε ότι το κόστος θα επωμιστεί η ΟΠΑΠ ΑΕ. Σήμερα το μεσημέρι η Football League έχει προγραμματίσει έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ