8 Σεπ 2012

τον βραβεύει για το «θεάρεστο έργο του».


Το θεάρεστο έργο του Πέτρου Κυριακίδη 














 



Ως βαθιά θρησκευόμενος, ο Πέτρος Κυριακίδης έχει προχωρήσει σε πληθώρα απολύσεων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης που κατέχει, υφαρπάζει συστηματικά τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων ακολουθώντας την οδό της καθυστέρησης πληρωμών, ενώ σε κάποιες από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες δεν διστάζει να οργανώσει απεργοσπαστικό μηχανισμό αποτελούμενο από μπράβους της νύχτας με αγκυλωτούς σταυρούς. 

 Προκειμένου να διατηρεί την κατακράτηση των μισθών, προσπαθεί μονίμως να κερδίσει χρόνο με κάθε προσφερόμενο τρόπο, νόμιμο ή παράνομο, αρκεί να στηρίζεται στην εξαπάτηση και την κοροϊδία. Πρόσφατα, δεν δίστασε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «ESPRESSO μια αυθαίρετη και παντελώς ψευδή ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δήθεν οι εργαζόμενοι, σε συνεργασία με τα συνδικαλιστικά σωματεία τους, συμφώνησαν με την ιδιοκτησία της εφημερίδας για την καταβολή των μισθών τους, γεγονός που καταγγέλθηκε από τις συνδικαλιστικές ενώσεις. 

 Στη συνέχεια απέφυγε δύο φορές να προσέλθει στην Επιθεώρηση Εργασίας και όταν επιτέλους το έκανε δεσμεύθηκε να εξοφλήσει τα οφειλόμενα (3 μήνες συν το επίδομα αδείας) στις 31 Αυγούστου, κάτι που -φυσικά- δεν έπραξε. Αντ’ αυτού, πήρε νέα παράταση δεσμευόμενος ότι χθες θα έστελνε απαντητική επιστολή στην πρόταση της ΕΣΗΕΑ για άμεση πληρωμή τουλάχιστον ενός μισθού και την προοδευτική εξόφληση των δεδουλευμένων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Και, ο αθεόφοβος, συνέχισε τον άκρατο εμπαιγμό που επιδεικνύει απαντώντας δια της γραμματέως του ότι ο στόχος του είναι, να εξοφλήσει κάθε ποσό που οφείλει στους εργαζομένους της έως το τέλος Νοεμβρίου! 

 Αντιμέτωποι με αυτή τη διαρκή εξαπάτηση, οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες «ESPRESSO» και «ATHENS NEWS», στην ιστοσελίδα «espressonews.gr» και στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH» συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους με νέα 24ωρη απεργία. 

 Τη ίδια στιγμή που ο Πέτρος Κυριακίδης κοροϊδεύει συστηματικά τους εργαζόμενους προκειμένου να τρώει τους μισθούς τους, συμπεριφερόμενος ως κοινός απατεώνας, η Εκκλησία τον βραβεύει για το «θεάρεστο έργο του». Για την (με το αζημίωτο από τις φοροαπαλλαγές) προσφορά του στα παιδιά της Αφρικής, χτίζοντας σχολεία και προσφέροντας τους σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με τον ίδιο, σεμνό και ταπεινό όπως πάντα, να δηλώνει: «Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια προσπαθούμε με τους συνεργάτες μου να βρισκόμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη». 

 Προφανώς, για τον Πέτρο Κυριακίδη οι εργαζόμενοι ή δεν συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία των συνανθρώπων ή δεν έχουν ανάγκη. Προφανώς δεν έχουν παιδιά που έχουν ανάγκη από σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και, προφανέστερα, όταν το βιοτικό επίπεδο των παιδιών στη χώρα μας πλησιάσει αυτό των παιδιών στην Αφρική, εξαιτίας της εργοδοτικής ασυδοσίας όπως αυτή που επιδεικνύει ο Πέτρος Κυριακίδης, τότε, ο άγιος αυτός άνθρωπος, ίσως σκύψει πάνω τους και τα ελεήσει αποσπώντας ακόμη ένα βραβείο για το φιλανθρωπικό του έργο… 





 Πηγή: Κατάληψη ΕΣΗΕΑ


 Αναρτήθηκε από Praxis red  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ