3 Οκτ 2012

Ηλεκτρονικός πόλεμος


Ηλεκτρονικός πόλεμος 

Μία ανακοίνωση-
καταγγελλία(;) -ανάλυση του ιστολόγιου Praxis
 ...που έχει αρκετό "ψωμί"...



Στο Praxis (όπως συμβαίνει και σε άλλα ιστολόγια) λαμβάνουμε πολλά ανώνυμα σχόλια τα οποία δεν δημοσιεύονται με βάση την πολιτική ιστολογίου. Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες (απο τον ιούλιο και μετά) η συχνότητα τους έχει πυκνώσει. Τα περισσότερα αφορούν άσχετα θέματα, κάτω απο άσχετες αναρτήσεις με φρασεολογία εθνικο-φασιστική. Τήν ίδια εποχή ήρθαν και κάποια "φιλικά" mail στο ιστολόγιο με διάφορες παραινέσεις και ενημερώσεις, "αντικαπιταλιστικού" τύπου. Και πρόσφατα είχαμε και παρακρατικού τύπου συκοφαντικές αναρτήσεις με την γνωστή κρυφοφασιστική μεθοδολογία της προσπάθειας στοχοποιήσης και σπίλωσης πολιτικών ρευμάτων και ανθρώπων σαν υποκατάστατο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που παιρνει κάθε φορά διάφορα ονόματα, έχει όμως την ίδια ακριβώς μεθοδολογία.


 Πρόκειται απλά για ένα μικρό μέρος μιας γνωστής κατάστασης 


 που υπάρχει (και) στο διαδίκτυο που έχει υποκινητές και στόχους, ιδαίτερα στην κρίσιμη περίοδο που μπαίνουμε. Περίοδο στην οποία είναι ανάγκη η εξόντωση κάθε πολιτικού ρεύματος η άποψης που δεν χωράει στο σημερινό σκηνικό που διαμορφώνεται και εμποδίζει την προοπική ενός αξιόπιστου αριστερού αναχώματος, τώρα που ΣΥΡΙΖΑ πασοκοποιήται με την ταχύτητα του φωτός. Φυσικά η προσπάθεια αυτή παίρνει διάφορες μορφές και ονόματα και ακολουθεί κάθε φορά διαφορετικούς δρόμους. 

 Ο στόχος είναι το ΚΚΕ, οι μικρότερες οργανώσεις του εξωκοινοβουλίου που δεν εντάχθηκαν στα διάφορα κομπρεμί της "ριζοσπαστικής αριστεράς" (και εδώ υπάρχει και ένα σημαντικό τμήμα της βάσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), αλλά και άλλες προσπάθειες στο κίνημα και τα μέτωπα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οί δυνάμεις αυτές δεν έχουν αντιφάσεις στην πρακτική τους η ότι κάνουν πάντα τις σωστές επιλογές, ούτε αναιρεί τις μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Σημαίνει απλά ότι δεν χωράνε στο πολιτικό σκήνικο που στήνεται που θέλει πέρα απο τη φασιστική εκδοχή και μια αριστερή εκδοχή του συστήματος στο "πεζοδρόμιο" για να ελένξει τις κοινωνικές αντιδράσεις που έρχονται. Για αυτό και ότι υπάρχει αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να "εξαφανιστεί" ώστε να έχει εγκυρότητα ένα τέτοιο εγχείρημα. 

Η μόνη απάντηση εδώ μπορεί να είναι η ένταση της στήριξης του εργατικού κινήματος και των προσπαθειών για τον θεωρητικό και πολιτικό του εξοπλισμό και την απάντηση στα ζητήματα που βάζει η εποχή μας. Και η αντιπαράθεση, συζήτηση και δράση γύρω απο αυτά τα ζητήματα που καθημερινά μπαίνουν στους χώρους δουλειάς, στις ουρές για το ψωροεπίδομα ανεργίας, στις γειτονιές της φτώχειας και της πείνας, στις κινηματικές δράσεις, στις πολιτικές πρωτοβουλίες. Όλα αυτά είναι τα μόνα κριτήρια για την κάθε άποψη η στάση.


 Πηγή : Praxis via  Redfly Planet
 Αναρτήθηκε από traversorossa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ