14 Οκτ 2012

ΌΤΑΝ ΟΙ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΝ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. (updated)



ΌΤΑΝ ΟΙ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΝ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. (updated)

Άρθρο για το βίντεο που εμφανίζει τις "αποδοκιμασίες" ενάντια στην πορεία του Π.Α.ΜΕ και δύο σχόλια για αυτό...

Από το blog followtheredriver

Η αγκαλιά της εθνικής ενότητας και του παρακράτους. Ένα βίντεο που χάθηκε τυχαία και ξαναβρέθηκε!

Από τον σημερινό Ριζοσπάστη (στο τέλος ακολουθεί σχόλιο):

Από την Τετάρτη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει για μια ακόμα φορά δήθεν «αγανακτισμένους», μετρημένους στα δάχτυλα, να γιουχάρουν την πορεία του ΠΑΜΕ. Είναι μια σκηνή που είχε πολυφορεθεί κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της πλατείας αλλά και σε διάφορες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που ακολούθησαν. Έγκαιρα είχε επισημανθεί το καθόλου αυθόρμητο στοιχείο αυτών των αντιδράσεων.




Αντιθέτως είχε τονιστεί η πολυσυλλεκτικότητα αυτού του τμήματος που χωρούσε μέσα τον καθένα ανώνυμο, χωρίς πολιτική ταυτότητα,κουκουλοφόρο ή μη, από την άκρα δεξιά ως τον α/α χώρο, κρατικούς μηχανισμούς και άλλες ομάδες.



Ιδιαίτερο ρόλο σε τέτοιες ενέργειες έπαιζαν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είτε σιγοντάροντας είτε συμμετέχοντας. Υπάρχουν αρκετά βίντεο στο παρελθόν που είναι αδιάψευστος μάρτυρας π.χ. από την ΕΟΣ (Ένωση Οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ) που δημιούργησαν βίντεο τέτοιου περιεχόμενου, με τίτλο «ΠΑΜΕ... πίσω», πλειοδοτώντας στη λογική του συστημικού ΠΑΜΕ που δήθεν οπισθοχωρεί.



Την Τετάρτη, η «Αυγή» αναφέρθηκε εκ νέου σε δήθεν αυθόρμητο γιουχάισμα στο ΠΑΜΕ κατά την προχτεσινή συγκέντρωση. Η δύναμη της εικόνας όμως, από τη μία εκθέτει όλες αυτές τις δυνάμεις κρούσης και από την άλλη επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ.



Στη διεύθυνση http://vimeo.com/51079837, υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει μια μικρή ομάδα, να γιουχάρει το ΠΑΜΕ με στόχο να προκαλέσει. Χτυπάνε, φτύνουν και ακούγονται εκφράσεις όπως «κομμούνια», «κομμουνάκια», «εθνοπροδότες» κλπ παραπέμποντας σε ομάδες φασιστοειδών. Ο ίδιος ο χειριστής της κάμερας που συμμετέχει ενεργά σε όλο αυτό το σκηνικό, έχει ανεβάσει κατά καιρούς βίντεο στο διαδίκτυο από κινητοποιήσεις α/α ομάδων, από επεισόδια με κουκουλοφόρους, από εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους «Πυρήνες της Φωτιάς» κ.ο.κ. Και αυτό το ετερόκλητο σκηνικό μεγαλώνει σε εύρος, αφού η «Αυγή» διαπίστωσε «χλιαρές αποδοκιμασίες όσων παρευρίσκονταν κατά την αποχώρηση των μελών του ΠΑΜΕ». Η εθνική ενότητα που χωράει στις διαμαρτυρίες της πλατείας και έχει ως στόχο το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ καλά κρατεί. Κάθε άλλη λέξη περιττεύει...




Σχόλιο (followtheredriver):



Η σελίδα έπεσε εντελώς τυχαία, ξαφνικά. Το βίντεο μπορείτε να το δείτε σε αυτήν τη διεύθυνση: https://docs.google.com/file/d/0Bwm7fpUmqhjhVTlzWUFMZHd1ZGM/edit



Είναι πολύ φυσιολογικό για πολλούς πχ Αυγή, να βλέπουμε μια ουσιαστικά διμοιρία να σπάει από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα σε στιγμές επεισοδίων και να τρέχει από πίσω από την πορεία του ΠΑΜΕ, μακριά από την πλατεία και φθάνοντας ως την Κλαυθμώνος.



Αυτόν τον κόσμο η Αυγή τον λέει "διαδηλωτές"! Αυτούς που έχουν ως στόχο να συμπαρασύρουν μάζες απέναντι στο ΠΑΜΕ. Λειτουργούν ως ομάδα, αποχωρούν συντεταγμένα, στοχεύουν συγκεκριμένα δηλαδή παλιές καλές εποχές ακροδεξιάς-παρακρατικής προβοκάτσιας.

  
Όλοι αυτοί ήταν αγκαλιά στην πλατεία, αγαπημένοι κάτω από τα συνθήματα της εθνικής ενότητας και της διαμαρτυρίας χωρίς ταυτότητα. Το ΚΚΕ για κάποιες δυνάμεις με τη θέση του να κρατήσει σαφείς αποστάσεις, ήταν σεχταριστικό και απομονωμένο.



Απλά να θυμίσουμε τα λόγια της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή στις 20 Οκτώβρη κατά την δολοφονική προβοκατόρικη επίθεση στα μπλοκ του ΠΑΜΕ και πως η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει την τοπόθετηση.



"Οι άνθρωποι πιθανόν έφυγαν, δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα στο ότι έφυγαν κι εκεί ήρθαν αμέσως και κάλυψε ένας χώρος ο οποίος ήταν τα κεντρικά πανό "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" και μέσα εκεί ήταν αναρχοαριστεροί, αναρχοδεξιοί, "χρυσή αυγή", φασιστοειδή, άνθρωποι του ΛΑ.Ο.Σ., λέω τι ήταν μέσα σ' αυτό. Υπάρχουν χώροι που μπαίνουν διάφοροι. Εμείς ξέρουμε τι σημαίνει περιφρούρηση και ξέρουμε από τι φοβόμαστε. Δεν φοβόμαστε το λαό. Μέσα σ' αυτό το περίφημο μπλοκ, ξεπήδησε το σύνθημα "ΚΚΕ το Κόμμα σου χαφιέ" και μετά έγινε η επίθεση. Μέσα απ' αυτό το μπλοκ. Ξέρουμε πολύ περισσότερα απ' ό,τι λέμε. Είμαστε νοιασμένοι.¨


Σχόλιο (aristeramitilini):

Αν τους δύο σύντροφους, από την περιφρούρηση που είναι στο τέλος της πορείας του Π.Α.ΜΕ., δεν κατάφερναν να τους συγκρατήσουν οι υπόλοιποι, αναρωτιόμαστε αν τα "μαγκάκια" τα ψηλόλιγνα και τα κοντοπίθαρα είναι γρήγορα στα πόδια ή κλαίγοντας θα επέστρεφαν σε αυτούς που τους έστειλαν....

και κάτι ακόμα,

γιατί διαγράψανε το βίντεο στο vimeo ; μη τυχόν δει τα πρόσωπά τους ο κόσμος;

Δυστυχώς για αυτούς, υπάρχει ακόμα (για πόσο;) στο youtube




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ