15 Νοε 2012

ΒΡΕΤΑΝΙΑ Στον «Καιάδα» των περικοπών και το επίδομα στέγασης νέων


ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Στον «Καιάδα» των περικοπών και το επίδομα στέγασης νέων
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Καθώς η βρετανική νεολαία βυθίζεται στην ανεργία η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, των σαρωτικών διαρθρωτικών αλλαγών που συνεχίζει να προωθεί με στόχο τη διάσωση του κεφαλαίου και πρόσχημα τη χαλιναγώγηση του χρέους, ανακοίνωσε ότι προωθεί για εφαρμογή τα σχέδιά της για την κατάργηση του επιδόματος στέγασης, με πρώην ωφελούμενους τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών.
Την πρόθεση κατάργησης του συγκεκριμένου επιδόματος στο πλαίσιο των περικοπών των κοινωνικών προγραμμάτων είχε ανακοινώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός τον περασμένο Ιούνη τονίζοντας ότι τα νεαρά άτομα «μπορούν να μετακομίσουν ξανά με τους γονείς τους, ώστε να εξοικονομούνται 1,8 δισ. λίρες από τα κρατικά ταμεία κάθε χρόνο».
Το μέτρο έχει προκαλέσει τη λαϊκή κατακραυγή, ενώ έρευνα του ιδρύματος αρωγής σε αστέγους νέους «Crisis», σημειώνει ότι μια τέτοια κίνηση θα επηρεάσει 385.000 νεαρά άτομα στη Βρετανία, που έχουν φύγει από το οικογενειακό περιβάλλον, και άλλοι έχουν κάνει οικογένεια, εργάζονται ή αναζητούν δουλειά και το επίδομα στέγης είναι ένα βοήθημα. Αυτά συμβαίνουν στη Βρετανία χωρίς να είναι στην Ευρωζώνη ή σε μνημόνιο, όπου για τη διάσωση του κεφαλαίου από την βαθιά κρίση υποφέρουν τα λαϊκά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ