20 Δεκ 2012

ΗΠΑ Κοινωνία που σαπίζει


ΗΠΑ
Κοινωνία που σαπίζει
Παιδιά 6-7 χρονών τα θύματα της σφαγής στις ΗΠΑ
ΟΥΑΣΙΓΚΟΝ.--
Την ίδια ώρα που το περιοδικό «Time» ανακήρυξε τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα «πρόσωπο της χρονιάς» και τον χαρακτήρισε «αρχιτέκτονα της Νέας Αμερικής» για τα επιτεύγματά του (προφανώς για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον ταξικό πόλεμο που διεξάγει), το ζήτημα των μαζικών σφαγών σε σχολεία φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τη σαπίλα του συστήματος που βέβαια και το «Time» και ο Ομπάμα υπερασπίζονται.
Η τραγωδία στη μικρή πόλη Νιουτάουν του Κονέκτικατ και οι κηδείες των 20 μικρών παιδιών και των επτά ενηλίκων είναι ακόμη σε εξέλιξη. Το μακελειό αυτό και τα πολλά που έχουν προηγηθεί συνιστούν «τυπικά δείγματα» της βαρβαρότητας και της βίας της αμερικανικής κοινωνίας. Βαρβαρότητα και βία που εξηγείται όχι απλά με την οπλοκατοχή και την οπλοχρησία αλλά από το σύνολο των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών και πολιτισμικών δομών και βάσεων με τις οποίες δημιουργήθηκε και στις οποίες στηρίζεται η μεγαλύτερη ιμπεριαλιστική δύναμη του πλανήτη.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να κρυφτεί και σε δημοσκόπηση που διεξήγαγε από κοινού η εφημερίδα «Washington Post» και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC η πλειοψηφία (52%)των Αμερικανών θεωρεί πως οι μαζικές δολοφονίες σαν αυτή στο Κονέκτικατ «είναι ένδειξη κοινωνικών προβλημάτων και δομών», κι όχι απλώς «έργο ενός τρελού».
Γι' αυτές τις δομές δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο Πρόεδρος Ομπάμα καθώς εκλέχτηκε και επανεκλέχθηκε για να τις προασπίσει. Ετσι επικεντρώνει στο θέμα του «ελέγχου των όπλων» και όπως δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, θα ηγηθεί των προσπαθειών για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί όπλων, και κάλεσε το Κογκρέσο να στηρίξει τις αλλαγές ώστε να υλοποιηθεί «μέχρι τέλη Γενάρη».
Πάντως, ενδεικτική της κατάστασης είναι και η χτεσινή σύλληψη 11χρονου στο Κονέκτικατ, που πήγε στο σχολείο του με όπλο που του έδωσαν οι ίδιοι οι γονείς του ...για την προστασία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ