6 Δεκ 2012

Ανακάλυψε τον «χρυσαυγίτη της γειτονιάς»


Ανακάλυψε τον «χρυσαυγίτη της γειτονιάς»


Ξέρετε σε τι οφείλεται η άνοδος της Χρυσής Αυγής; Είναι απλό και μας το εξήγησε ο Πάσχος Μανδραβέλης στη χθεσινή «Καθημερινή» στο άρθρο με τίτλο «Ο χρυσαυγίτης της γειτονιάς» όπου σημειώνει καταλήγοντας: «Υπήρχαν και υπάρχουν υπόγεια ρεύματα στην ελληνική κοινωνία που αποτυπώθηκαν στις προηγούμενες εκλογές. Υπάρχει ο ρατσισμός, στον οποίο δεν είμαστε άνοσοι, όπως νομίζαμε, η συνωμοσιολογία που θέλει το σύμπαν να απεργάζεται το κακό της χώρας, και υπάρχει η βαθιά άγνοια για τη δημοκρατία και το φασισμό». Και αυτό ήταν το επιστέγασμα μιας ολόκληρης ιστορίας (ή μήπως φαντασίας;) με έναν καθημερινό 80χρονο σε καφενείο της Κυψέλης με μεταλλική καρφίτσα με τον μαίανδρο ο οποίος σε κάθε φράση έλεγε «ευτυχώς που υπάρχει ο Μιχαλολιάκος».
Αν δεν καταλάβατε λοιπόν, η Χρυσή Αυγή εκτινάχτηκε εκλογικά γιατί στην κοινωνία υπάρχουν «κρυφορατσιστές», άνθρωποι που είναι ανίδεοι -ο ελληνικός λαός θυμίζουμε έχει βιώσει ντόπιες χούντες και τις ναζιστικές μπότες- για το τι σημαίνει δημοκρατία και τι φασισμός.
Προφανώς και η παραπάνω εξήγηση είναι αυτή που βολεύει τον Μανδραβέλη ως υπηρέτη της αστικής προπαγάνδας και του συστήματος, γιατί πολύ απλά ξέρουν και θέλουν να αποκρύψουν την πραγματική αιτία της ανόδου των φασιστοειδών. Ξέρουν, ότι αυτό που εξέθρεψε και έχει «θεριέψει» τη Χρυσή Αυγή οδηγώντας στην ύπαρξη όπως αυτού του 80χρονου «χρυσαυγίτη της γειτονιάς» είναι το ίδιο το αστικό πολιτικό σύστημα. Οτι η ταξική ουσία της «δημοκρατίας» τους που γεννά το φασισμό, είναι η ίδια με την ταξική ουσία του φασισμού. Υπηρετούν τα μονοπώλια για να ξεζουμίζουν τους λαούς.
Οταν η πολιτική του κεφαλαίου εξαναγκάζει χιλιάδες λαϊκού κόσμου να ζει χωρίς δουλειά φαΐ, νερό, ρεύμα, σχολεία, νοσοκομεία, του προβάλλουν ως αιτία τους μετανάστες. Με την «ανακατάληψη πόλεων από τους μετανάστες» ή τις «υγειονομικές βόμβες», τους παιδικούς σταθμούς που έχουν γεμίσει με παιδιά μεταναστών, την εξίσωση της δολοφονικής δράσης της Χρυσής Αυγής με κάθε αγωνιστική διεκδίκηση κ.ά. Το αστικό πολιτικό σύστημα και οι μηχανισμοί του δούλεψαν καιρό πριν για να εμφανιστεί στη συνέχεια η Χρυσή Αυγή με την εγκληματική της δράση. Ετοιμη να στραφεί μετά τους μετανάστες και ενάντια στο κίνημα. Αυτό θέλουν γι' αυτό την ετοιμάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ