21 Δεκ 2012

Οι...Maya και άλλες ιστορίες!


Οι...Maya και άλλες ιστορίες!


Tελικα αυτη η περιφημη «προφητεία των Μaya», που ενω πολλοι βρηκαμε σαν πρωτης ταξεως ευκαιρια για ..πειραγματα, εκατομμυρια αλλοι στον κοσμο, φαινεται οτι την ..πιστεψαν, αφου, οπως διαβαζουμε, προκληθηκε μεχρι και πανικος σε πολλες χωρες!

Παντως αυτο που συνειδητοποιει κανεις, ειναι οτι πολλοι ευχονται να βγουν...αληθινες οι προβλεψεις και να καταστραφει μια και καλη ο σημερινος κοσμος!

Ειναι αποκαρδιωτικο το οτι ολο και περισσοτεροι συνειδητοποιουν, πια, οτι εχουμε φτασει σ ενα κορεσμο, μια αποτελματωση, σ ενα σαπισμα αξιων και τωρα παρακαλαμε να τελειωνουμε ....μια ωρα νωριτερα!

Οι Γιορτες φτανουν, αλλα οι περισσοτεροι ξερουμε καλα οτι δεν τις βιωνουμε, πια, οπως ισως καναμε παλιοτερα. Παραδεχομαστε συγκαταβατικα σε γνωστους και φιλους οτι «οι γιορτες ειναι για τα παιδια», αλλα κι απ αυτα, δυστυχως καθε χρονο ολο και λιγοτερα, βιωνουν τη θαλπωρη και τα πολλα δωρα, που ισως ειχαν ως δεδομένα, καποια χρονια πριν!

Λεμε «φταιει η κριση» και φυσικα φταιει σ ενα μεγαλο βαθμο για το ξηλωμα του οποιου κοινωνικου κρατους υπηρχε, αλλα και πριν τη κριση, ποσοι πραγματικα συμπαθουσαμε την «γιορτινη» αποθεωση του κιτς σε βιτρινες και παιδοτοπους, οπως και τον εξαναγκασμο σε απροσωπες συγγενικες συνεστιασεις, οπου συχνα οι πολιτικες διαφορες ηταν (και παραμενουν) απο τους κυριοτερους λογους για να τις ...αποφευγει κανεις;

Πότε αραγε καταλαβαμε οτι αυτα που πραγματικα μας λειπουν δεν ειναι αυτα που μας προσφερει το συστημα, αλλα αυτα που ποτέ δεν μας προσφερε! Ανθρωπια, δικαιοσυνη, ανιδιοτελεια, αλληλεγγυη, προνοια, κρατος..Λενε αυτα τιποτα σ εμας, ή ειναι κουφιες λεξεις που χρησιμοποιουνται στο μαθημα της..«Έκθεσης Ιδεών»; Ποτε καταλαβαμε οτι δεν θα αντεχαμε αλλη μια χρονια να κοροϊδεψουμε τον εαυτο μας; Ποτε νοιωσαμε ντροπη γι αυτο που επιτρεψαμε να συμβει στη χωρα μας; 
Μονο απαντωντας σε τετοια ερωτηματα θα ανακαλυψουμε τι και ποιοι μας εξοντωνουν καθημερινα. Ετσι ισως καταφερουμε να αποκτησουμε τη δυναμη και το κουραγιο να επαναδιεκδικησουμε οσα μας στερησαν.

Τελικα ολη αυτη η ιστορια με τους...Μaya, ισως μας κανει να μην αναβαλλουμε μεχρι την επομενη....προφητεια, ο τι πραγματικα θα θελαμε να διεκδικησουμε. Και αντι να φοβομαστε οτι ισως ...καταστραφει ο κοσμος που ξερουμε, ας φροντισουμε επιτελους να τελειωνουμε μια και καλη με τον αδικο, τον «πρακτικα ναρκωμενο», αλλα και τυπου«επαναστατη-χωρις-αιτια» κοσμο, που καποιοι αργα και μεθοδικα επιφυλασσουν για μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ