30 Ιαν 2013

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΘΙΩΣΗ ΜΑΣ


     Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Ι Α   Ν. Κ Ε Ρ Κ Υ Ρ Α Σ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΑ  ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΘΙΩΣΗ ΜΑΣ

Ένα ακόμη γεγονός κρατικής καταστολής έλαβε χώρα την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου. Απρόκλητη επίθεση με χημικά και γκλομπ δέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι έξω από το Υπουργείο Εργασίας, ενώ την ίδια ώρα επιχειρήθηκε η προσαγωγή των συνδικαλιστών, μελών του ΠΑΜΕ, ταξικών Ομοσπονδιών και σωματείων, που κατέλαβαν συμβολικά το γραφείο του 8ου ορόφου του υπουργείου, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό που συνεχώς τους εμπαίζει.

Αυτό το περιστατικό σε συνδυασμό με τις προσαγωγές των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, την επίταξη των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ και το σπάσιμο της απεργίας τους με τα ΜΑΤ, το μπλοκάρισμα των δίκαιων κινητοποιήσεων των αγροτών αποδεικνύουν ότι η βία και η τρομοκρατία είναι ένα από τα μέσα που χρησιμοποιεί το καπιταλιστικό σύστημα είτε για να προασπίσει τα συμφέροντά του απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων, των φοιτητών και γενικότερα του εργατικού λαϊκού κινήματος, είτε για να επιβάλει κάθε φορά νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Η τρομοκρατία όμως δεν ασκείται μόνο από το κράτος. Σε αγαστή συνεργασία με αυτό η τρομοκρατία και οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο στους χώρους δουλειάς. Και εδώ τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά. Εκβιασμοί, απολύσεις για συμμετοχή σε απεργία ή κινητοποιήσεις, υπογραφή ατομικών συμβάσεων, απλήρωτη εργασία, υποχρεωτική και τσάμπα υπερωριακή απασχόληση κ.α.    

Η καταστολή και η βία δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Αποτελεί την επίσημη πολιτική της ΕΕ, προκειμένου αυτή να θωρακίσει το καπιταλιστικό σύστημα και τα συμφέρονται των μονοπωλίων. Η βία και η τρομοκρατία είναι σύμφυτη με την εκμετάλλευση των λαών. Ασκείται στους μετανάστες που φεύγουν κυνηγημένοι από τις πατρίδες τους λόγω πολέμων ή εξαθλίωσης. Ασκείται από την φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που ενώ σήμερα έχει αναγάγει ως κύριο εχθρό τους «κακούς ξένους», στο μέλλον θα βρεθεί απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Ασκείται από το επίσημο κράτος όταν δεν μπορεί με άλλους τρόπους να υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική του και οξύνονται σε περιόδους καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Ασκείται από το κράτος όταν χρησιμοποιούνται διάφορες ύποπτες ενέργειες (γκαζάκια, βόμβα στο Mall κτλ) με σκοπό την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής σε βάρος των αγώνων και των δικαιωμάτων του λαού. 

Θέλουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων. Τρέμουν μήπως η οργή και η αγανάκτηση μετατραπούν σε μαζικούς – ριζοσπαστικούς αγώνες που θα αμφισβητούν την εξουσία τους.

Είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί η επιδίωξη να ενοχοποιηθεί η ταξική πάλη, η πολιτική θέση και δράση, καθώς και η μαζική αγωνιστική δράση που στρέφεται κατά της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ, κατά του καπιταλισμού. 

Ο αγώνας κατά της βίας και της τρομοκρατίας για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει, πέρα από την καταδίκη, να στοχεύει και στις αιτίες που αναπαράγουν αυτά τα φαινόμενα που δεν είναι άλλες από τις νομοτέλειες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης με μονόδρομο την ανατροπή του.

·        Καταδικάζουμε την κρατική καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία.
·        Να σταματήσει τώρα η ποινικοποίηση των αγώνων.
 

Ο λαός έχει τη δύναμη και την ικανότητα να βάλει φραγμό και
 να ματαιώσει κάθε αντιλαϊκό σχέδιο!

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ συμμετέχει και καλεί τον Κερκυραϊκό λαό να δώσει δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Τμήματος Ιστορίας και στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 31/1 στις 6:00μ.μ.

Η Γρ. Κέρκυρας του ΠΑΜΕ
29 Γενάρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ