30 Ιαν 2013

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ Αποκάλυψη της εν ψυχρώ δολοφονίας απεργών


ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Αποκάλυψη της εν ψυχρώ δολοφονίας απεργών
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.--
Την εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση σε βάρος δεκάδων μεταλλωρύχων απεργών του ορυχείου Μαρικάνα στις 16/8/12, με 34 νεκρούς, επιβεβαιώνει βίντεο που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο Νοτιοαφρικανών αστυνομικών, που συμμετείχαν στην επιχείρηση καταστολής της εργατικής κινητοποίησης και προβλήθηκε πριν λίγες μέρες από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι «Τσάνελ 4».
Στο βίντεο φαίνονται βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί να παίρνουν θέσεις επίθεσης κατά ανυπεράσπιστων απεργών δίχως να έχουν δεχθεί προηγουμένως επίθεση, γεγονός που καταρρίπτει τον ισχυρισμό τους ότι χρησιμοποίησαν πυρ για «αυτοάμυνα». Οι ίδιοι αστυνομικοί ακούγονται να μιλούν απαξιωτικά για τους απεργούς, πολλούς από τους οποίους πυροβολούν λυσσαλέα πάνω από 10 φορές και τους καταδιώκουν ακόμη και όταν προσπαθούν να προστατευτούν από τα αστυνομικά πυρά καταφεύγοντας πίσω από βράχους.
Ο Ντένις Αντριάο, εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Νότιας Αφρικής, αρνήθηκε να σχολιάσει το βίντεο που παραδόθηκε το Νοέμβρη στην ανεξάρτητη επιτροπή που διορίστηκε από το Νοτιοαφρικανό Πρόεδρο, Τζέικομπ Ζούμα, για να ερευνηθούν οι συνθήκες σφαγής των απεργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ