8 Φεβ 2013

ΓΑΛΛΙΑ Επίθεση κατά εργατών της «ArcelorMittal»


ΓΑΛΛΙΑ
Επίθεση κατά εργατών της «ArcelorMittal»
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.--
Με χημικά και άφθονη βία αντιμετώπισε η γαλλική αστυνομία τους εργαζόμενους και άλλους διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της «ArcelorMittal» να κλείσει έξι από τους επτά τομείς του εργοστασίου της στη Λιέγη, οδηγώντας 1.300 εργαζόμενους στην ανεργία και προκαλώντας σοβαρές επιπτώσεις στην ευρύτερη οικονομία της περιοχής, που σχετιζόταν με τη λειτουργία της χαλυβουργίας. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει σχέδια κλεισίματος τμημάτων της και στη Γαλλία.
Στις συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία στο Στρασβούργο τραυματίστηκε σοβαρά ένας 25χρονος, ο οποίος υπέστη κάταγμα ζυγωματικού οστού και έχασε το δεξί του μάτι. Οι διαδηλωτές και οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ωμή βία εναντίον τους, η οποία εφαρμόστηκε με την άφιξή τους, καθώς η αστυνομία δεν ήθελε να τους επιτρέψει να προσεγγίσουν το κτίριο, και δε δικαιολογείται σε καμία περίπτωση.
Αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς του Βελγίου από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας
Την αλληλεγγύη στους εργάτες της χαλυβουργίας του Βελγίου, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση της «ArcelorMittal» να κλείσει έξι από τις επτά εγκαταστάσεις της στην περιοχή της Λιέγης, στέλνοντας στην ανεργία 1.300 εργαζόμενους, εκφράζουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι της Αθήνας με ψήφισμα που ενέκριναν στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.
Οπως υπογραμμίζεται στο σχετικό ψήφισμα, «το παράδειγμα των εργατών του Βελγίου αποδεικνύει ότι οι εργάτες βιώνουν τις ίδιες αντεργατικές απαιτήσεις των εργοδοτών, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα. Σε αυτόν τον αγώνα, οι εργάτες του Βελγίου πρέπει να ξέρουν ότι το ταξικό κίνημα της Ελλάδας είναι δίπλα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ