14 Φεβ 2013

Το λόγο όμως στην πραγματικότητα τον έχει η εργατική τάξη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ και δύο μέρες η κυβέρνηση προσπαθεί να μπαλώσει τις προκλητικές δηλώσεις του ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών, ότι είναι υψηλός ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ μεικτά και των 511 ευρώ μεικτά για νέους έως 25 ετών. Όμως η ουσία δεν αλλάζει. Η κυβέρνηση, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της χασούρας των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών λόγω της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και για να σώσει το κεφάλαιο από τις καταστροφικές της συνέπειες, είναι έτοιμη να καταστρέψει ολοκληρωτικά την εργατική τάξη.
Να θυμίσουμε ότι σε ανύποπτο χρόνο σύνδεσμοι των βιομηχάνων απαιτούσαν 300 ευρώ μισθό. Άλλωστε, η κυβέρνηση είναι έτοιμη, προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει τις ευνοϊκότερες συνθήκες εκμετάλλευσης των εργατών. Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι αυτές οι δηλώσεις έρχονται τη στιγμή που λήγουν πολλές κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και ενώ οι μεγαλοεπιχειρηματίες απαιτούν να ισοπεδωθούν οι μισθοί στο ύψος του κατώτατου, που η κυβέρνηση θα καθορίζει με νόμο.
Με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων θέλουν κάνουν τους εργάτες να παλεύουν για τα δικαιώματά τους ατομικά και απομονωμένοι από τα σωματεία τους.
Όλα αυτά φανερώνουν και το γιατί η κυβέρνηση θέλει ουσιαστικά να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, αλλά και να παρέμβει στο συνδικαλιστικό κίνημα αλλάζοντας τη δομή και τη λειτουργία του, με σκοπό να το διαλύσει.
Το λόγο όμως στην πραγματικότητα τον έχει η εργατική τάξη, αρκεί να καταλάβει τη δύναμή της. Έχει υποχρέωση να ακυρώσει όλους τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, των μεγαλοεπιχειρηματιών και της ΕΕ.
Στην απεργία στις 20 Φλεβάρη να δοθεί μαζική, αποφασιστική και οργανωμένη απάντηση και στις προκλητικές δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης και στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

 Το Γρ. Τύπου της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ
Κέρκυρα, 14 Φλεβάρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ