14 Φεβ 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Στήνει νέα φάμπρικα εκμετάλλευσης ασθενών και συνοδών τους


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Στήνει νέα φάμπρικα εκμετάλλευσης ασθενών και συνοδών τους
Στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Επεκτείνεται η ρατσιστική - καθαρά συστημική δράση της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας, όπως πρωτοξεκίνησε με το στήσιμο του ρατσιστικού παραρτήματος «Γιατροί με σύνορα», με αιμοδοσίες «μόνο για Ελληνες», με εισβολές σε νοσοκομεία και προπηλακισμούς συνοδών ασθενών.
Τώρα, σε ένα επόμενο βήμα, στη Θεσσαλονίκη, η οργάνωση έστησε νέα φάμπρικα εκμετάλλευσης ασθενών και εξαγοράς συνειδήσεων μέσα από ένα πρόγραμμα διαμονής συνοδών ασθενών του «Θεαγένειου» νοσοκομείου. Ελπίζει έτσι ότι έτσι θα ψαρέψει νέα θύματα από τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, όσες τσακίζονται από φτώχεια και ανέχεια, και καλούνται να ακριβοπληρώσουν το δικαίωμά τους στη δημόσια και δωρεάν Υγεία.
Οπως διαφημίζουν οι χρυσαυγίτες, το νέο πρόγραμμα «μόνο για Ελληνες» ξεκίνησε και απευθύνεται αποκλειστικά στους συνοδούς των ασθενών του «Θεαγένειου», «προσφέρει προσωρινό κατάλυμα κοντά στο νοσοκομείο για όσους αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και προτίθενται να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για χημειοθεραπείες ή χειρουργικές επεμβάσεις συγγενών τους». «Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής του νομού τους, για να προγραμματίζουν την ημερομηνία φιλοξενίας». «Το πρόγραμμα φιλοξενίας διαρκεί το ανώτερο 5 ημέρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή».
Αυτή τη φάμπρικα η «Χρυσή Αυγή» την εμφανίζει ως δράση κοινωνικής προσφοράς προς το δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Την ίδια ώρα, ως άξιο τέκνο και στήριγμα του εκμεταλλευτικού συστήματος, η οργάνωση επ ουδενί θίγει την εμπορευματοποίηση της Υγείας, τη διαρκώς εντεινόμενη υποβάθμισή της, μέσα από την υποχρηματοδότηση, τις ελλείψεις προσωπικού. Πολύ περισσότερο που ρίχνει την ευθύνη για την κατάσταση στην Υγεία, στην Πρόνοια, στα δημόσια νοσοκομεία στους μετανάστες, σπέρνοντας ρατσιστικό δηλητήριο.
Την ίδια ώρα, η οργάνωση αποδέχεται την καταρράκωση υπηρεσιών και δομών υγείας, δε διεκδικεί αυτά που χρειάζεται ο λαός, αντίθετα στο γνωστό μοτίβο της φιλανθρωπίας που καιρό τώρα επιδεικνύουν επιδοτούμενες ΜΚΟ και ελεημονούσες μεγαλοκυρίες, αξιοποιεί τις επιπτώσεις που έχει η αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ, για να εμφανίσει πετώντας δυο ψίχουλα δήθεν «κοινωνικό προφίλ».
Σημειωτέον ότι στο «Θεαγένειο» λειτουργεί τέτοιος ξενώνας ο οποίος διαθέτει όλα κι όλα δύο διαμερίσματα. Επιπλέον, στο πλαίσιο εμπορευματοποίησης της Υγείας, ο συνοδός ή ασθενής καλείται να πληρώνει για την ημερήσια διαμονή και διατροφή του 20 ευρώ που στη συνέχεια τρέχει να διεκδικήσει από το Ταμείο του. Λειτουργεί και άλλος ένας ξενώνας με ευθύνη του νοσοκομείου και του συλλόγου καρκινοπαθών στην περιοχή της Πυλαίας, όμως σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν. Λέξη δεν λέει γι' αυτά η οργάνωση.
Αντιδράσεις
Αντιδρώντας στα παραπάνω, το ΠΑΜΕ υγειονομικών «Θεαγενείου», στις 7 Φλεβάρη σε συνεδρίασή του Σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου, πρότεινε να εκδοθεί ανακοίνωση και να καυτηριάζει το ρατσισμό της Χρυσής Αυγής που εμφανίζεται να προσφέρει ακόμα μία υπηρεσία «μόνο για Ελληνες». Ωστόσο, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αρνήθηκαν προφασιζόμενες ότι μια τέτοια ανακοίνωση του σωματείου θα ανοίξει ...διάλογο με τη Χρυσή Αυγή.
Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Υγειονομικών «Θεαγενείου» σημειώνει πως η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται τη σημερινή τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση η τρικομματική κυβέρνηση. Τονίζει: «Οποιος αγαπά τον συνάνθρωπό του και τον νοιάζεται αγωνίζεται για δημόσια - δωρεάν Υγεία χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο καρκίνος δεν ξεχωρίζει μπλε, κόκκινους, κίτρινους, πράσινους, άσπρους, μαύρους ανθρώπους. Ο κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται ότι η προσφορά των υπηρεσιών Υγείας πρέπει να γίνεται χωρίς αποκλεισμούς. Φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις δεν έχουν θέση μέσα στα νοσοκομεία. Καμία ψευτοαλληλεγγύη από την εθνικοσοσιαλιστική ναζιστική Χρυσή Αυγή. Προϋπόθεση για μια αξιοπρεπή πορεία στη μάχη για τον καρκίνο είναι η συμμαχία αρρώστου - υγειονομικού - οικογενειακού περιβάλλοντος, έτσι καλούμε όλο το λαό να πάρει θέση και να αγωνιστεί για δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους».
Αμεσα αντέδρασε και η Λαϊκή Επιτροπή Ε' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης: «Η λύση δε βρίσκεται σε ελεημοσύνες και "ευκαιρίες" πόσο μάλιστα όταν προέρχονται από το μαύρο χέρι του συστήματος, τη Χρυσή Αυγή. Η απάντηση είναι μία: καμία ανοχή στη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Αγώνας ενάντια στο σύστημα που προκαλεί τη δυστυχία μας και όσους το υπηρετούν» υπογραμμίζει σε ακακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ