14 Φεβ 2013

Χρ. Κατσώτης: Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους απλήρωτους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Κέρκυρας (VIDEO)


Χρ. Κατσώτης: Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους απλήρωτους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Κέρκυρας (VIDEO)

902gr
Στη γνωστή κυβερνητική γραμμή της υπεράσπισης της εργοδοτικής ασυδοσίας κινήθηκε η τοποθέτηση του υφυπουργού Εργασίας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.
Απαρίθμησε τους ελέγχους που έχει διενεργήσει το ΣΕΠΕ και δήλωσε πως το υπουργείο θα εξαντλήσει «όλα τα εργαλεία που διαθέτει καθώς έχουν υποβληθεί και μηνύσεις».
Ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή με το σκεπτικό πως «ο εργοδότης αργά ή γρήγορα θα πληρώσει, εκτός και αν κλείσει. Αλλά δε νομίζω να κλείσει κάποια από αυτές τις τουριστικές επιχειρήσεις».
Επικαλέστηκε την κατάπτυστη συλλογική σύμβαση εργασίας με μειώσεις μισθών που υπέγραψε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού για να καλέσει το ΚΚΕ να στρέψει την προσοχή του σε πιο «προβληματικούς» τομείς, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει συμφωνήσει. Δεν είναι προβληματικός».
Κάλεσμα στους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Κέρκυρας, αλλά και στους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την απάντηση του υφυπουργού Εργασίας απηύθυνε ο Χρ. Κατσώτης.
Κατέθεσε στη Βουλή τη λίστα των ξενοδοχείων της Κέρκυρας που δεν καταβάλλουν τα δεδουλευμένα, όπως αυτή καταρτίστηκε από το Σωματείο των Εργαζομένων και, απευθυνόμενος προς τον υφυπουργό, τόνισε πως «κουμάντο κάνουν αυτοί οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αυτούς υπηρετείτε, δεν μπορείτε να τους ελέγξετε».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως η κυβέρνηση διαμορφώνει ένα περιβάλλον φιλικό για τους επιχειρηματίες, το οποίο συνιστά σκλαβιά για τους εργαζόμενους και επισήμανε πως ένας τρόπος για τη μείωση μισθού είναι και η μη καταβολή δεδουλευμένων, με την απλήρωτη εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ