12 Φεβ 2013

Μετά τον Ερημίτη σειρά έχει ο Ίσσος και ο Χαλικούνας!



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ




Οι Πολιτιστικοί Φορείς της Δημοτικής Ενότητας Μελιτειέων  καταγγέλλουν  στον Κερκυραϊκό Λαό την ιδιωτικοποίηση  του «Ερημίτη» αντί του ποσού των  46 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ και της αγοράστριας εταιρείας – κολοσσού NCH CAPITAL για τα επόμενα 100 χρόνια.

Χωρίς ίχνος ενδοιασμού  - χωρίς δεύτερη σκέψη – χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αντίθετη βούληση του Κερκυραϊκού λαού – των τοπικών φορέων – του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου, απλά και με συνοπτικές διαδικασίες εκποιούν δημόσια περιουσία. 
Αβασάνιστα ξεπουλιέται μια περιοχή απείρου κάλλους με μια προκλητικότατη σύμβαση χωρίς να μπορεί να τεκμηριωθεί με κανένα τρόπο ότι θα υπάρξει έστω και το παραμικρό όφελος. 
Η ανάπτυξη που επαγγέλλονται με τις ιδιωτικοποιήσεις είναι καθαρή  παραπληροφόρηση
προκειμένου να «χρυσωθεί το χάπι» απέναντι στις δικαιολογημένες αντιδράσεις.  Στην ουσία τέτοιου είδους επενδύσεις  αφανίζουν οικονομικά τη γύρω περιοχή και οξύνουν κατακόρυφα τα προβλήματα.

Το «πράσινο φώς» για την πρώτη άμεση διεθνή επένδυση σε δημόσια γη δόθηκε με διαβλητές διαδικασίες εξπρές και με ψευδείς ανακοινώσεις για δήθεν αξιοποίηση και δημιουργία θέσεων εργασίας  ενώ στην πραγματικότητα  πρόκειται για ένα άρον – άρον ξεπούλημα μιας ανεκτίμητης περιβαλλοντικής σημασίας δημόσιας έκτασης.

Δια της παρούσης καλούμε τους κατοίκους της δημοτικής ενότητας Μελιτειέων να μην επιτρέψουν την υλοποίηση τέτοιων καταστροφικών για το τόπο σχεδίων ενώνοντας τις δυνάμεις τους με όλους τους Κερκυραίους σε ένα αγώνα υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού μας πλούτου.
Απαιτείται παλλαϊκός ξεσηκωμός για την ακύρωση αυτής της σύμβασης και των επερχόμενων που αφορούν  το λιμάνι – το αεροδρόμιο – τον  Ίσσο – τη λίμνη Κορισσίων – 
το Χαλικούνα και ότι άλλο ορέγονται από τον παράδεισο που ονομάζεται Κέρκυρα
ΕκτύπωσηE-mail
Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπιανών: Μετά τον Ερημίτη σειρά έχει ο Ίσσος και ο Χαλικούνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ