12 Φεβ 2013

Σύλλογος Επισκοπιανών: Μετά τον Ερημίτη, σειρά ο Ίσσος κι ο Χαλικούνας!


Κείμενο: CorfuPress  
xalikounas
Ο Εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος Επισκοπιανών καταγγέλλει στον Κερκυραϊκό λαό την ιδιωτικοποίηση του Ερημίτη αντί του πόσου 23εκ. ευρώ για 99 χρόνια, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΤΑIΠΕΔ και της αγοράστριας εταιρείας NCH Capital. - Φοβούνται πως σειρά θα έχει ο Ίσσος κι ο Χαλικούνας.
Όπως αναφέρει ο σύλλογος:

Στην ανακοίνωση της η κυβέρνηση δια του ΤΑΙΠΕΔ κάνει λόγο για δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας στην περιοχή κατά την περίοδο κατασκευής του έργου. Λέει ψέματα και χρησιμοποιεί αυτό το επιχείρημα προκειμένου να «χρυσώσει το χάπι» απέναντι στις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Η ανεργία θα μεγαλώσει αφού η συγκεκριμένη επένδυση (ξενοδοχειακή μονάδα και βίλες πολυτελείας) θα πλήξει όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής και θα τις οδηγήσει σε κλείσιμο. Ακόμη και αν κάποιοι εργαζόμενοι δουλέψουν για κάποιο διάστημα στη φάση κατασκευής του έργου, το ερώτημα που μπαίνει είναι με τι μεροκάματα και με ποια εργασιακά δικαιώματα, αφού η κυβέρνηση τα έχει δώσει όλα για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ανάπτυξη που επαγγέλλονται με τις ιδιωτικοποιήσεις δεν πρόκειται να φέρει ανακούφιση στους κατοίκους της περιοχής, ούτε θα αντιμετωπίσει την ανεργία, αντίθετα θα οξύνει τα προβλήματα. Θα είναι ανάπτυξη για το κεφάλαιο. Στο κάτω – κάτω της γραφής μια περιοχή απείρου οικολογικού κάλλους ξεπουλιέται στο μεγάλο κεφάλαιο, με περιβαλλοντικές επιπτώσεις όχι μόνο για την περιοχή άλλα για όλο το νησί.

Καλουμε τους κατοικους της ΔΕ Μελιτειων σε επαγρυπνηση γιατι σειρα εχει ο Ισσος και ο Χαλικουνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ