12 Μαρ 2013

ΤΩΡΑ ΚΑΙ «ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΕΣ» ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



ΤΩΡΑ ΚΑΙ «ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΕΣ» ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
ΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ!!!
Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για τις 8 Μάρτη, ημέρα της Γυναίκας, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τον χαμαιλεοντισμό του φασιστικού αυτού κόμματος, που κρύβει αυτό που στην πραγματικότητα είναι για να παραπλανήσει τα εργατικά και λαϊκά στρώματα.    
Από οπαδοί του Ναζισμού (βλέπε για παράδειγμα τα εξώφυλλα περιοδικών της Χρυσής Αυγής) λανσάρονται πια σαν  Έλληνες πατριώτες. Από λάτρεις του θεού Πάνα και υβριστές του χριστιανισμού (βλέπε για παράδειγμα το τραγούδι «Extreme Unction» του συγκροτήματός «Naer Mataron» του βουλευτή Καιάδα ή τους στίχους του ποιήματος «Ο Μέγας Παν» του Μιχαλολιάκου) λανσάρονται πλέον σαν υπερασπιστές της θρησκείας, και της χριστιανικής πιστής. Τώρα ήρθε και η στιγμή από πολέμιοι του «καταστροφικού φεμινισμού» και της «απελευθέρωσης της Γυναίκας» να γίνουν υπερασπιστές της ισότητας των δυο φύλων!!!
Μας λένε λοιπόν στην τελευταία τους ανακοίνωση ότι «Στις μέρες μας λοιπόν, οι γυναίκες πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή, διεκδικώντας ισονομία, ισοτιμία, εργασία, δημιουργία ζωής κάτω από ανθρώπινες συνθήκες» και διάφορα άλλα για τον σημαντικό ρόλο της γυναίκας.
Ας δούμε όμως τι γράφουν στα ιδεολογικά τους κείμενα. Οι ίδιες οι χρυσαυγίτισες νιώθουν κατώτερα οντά σε σχέση με τους άντρες και δε θέλουν να ακούσουν κουβέντα για  «ισότητα των δυο φύλων» όπως μας ενημερώνουν μέσω της  «Ιδεολογικής  Βιβλιοθήκης Μετώπου Γυναικών» της Χρυσής Αυγής: «Εμείς οι Ελληνίδες, μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου, έχοντας βαθύτατη συναίσθηση της καταστροφής που επιφέρει το φεμινιστικό πνεύμα της εποχής μας, είμαστε ενάντια σε κάθε λογής διακηρύξεις για την ισότητα των δύο φύλων»
Τελικά η Χρυσή Αυγή είναι υπέρ της ισοτιμίας και της ισονομίας όπως μας λέει στην ανακοίνωση της για την Ημέρα της Γυναίκας ή ο φεμινισμός και η ισότητα είναι «καταστροφικές» έννοιες όπως μας ενημερώνουν οι ίδιες οι χρυσαυγίτισες; Είμαστε σίγουροι πάντως ότι δεν έχουν μπερδευτεί…
Ένα ακόμη σημείο, άξιο προσοχής, είναι ότι στην ανακοίνωσή τους μας παρουσιάζουν ως παράδειγμα προς μίμηση τις γυναίκες της αρχαίας Σπάρτης, του Ζαλόγγου και της Πίνδου που έδωσαν την μάχη ενάντια στην ιταλική εισβολή. Για κάποιο «περίεργο» λόγο  σταματάνε εκεί και «ξεχνάνε» να μας μιλήσουν για τις ηρωίδες Ελληνίδες της Εθνικής Αντίστασης που πολέμησαν με θάρρος ενάντια στο ναζιστικό ολετήρα. Για τις γυναίκες του ΕΑΜ και τις νεαρές ΕΠΟΝίτισες που έδωσαν  με αυταπάρνηση τη μάχη ενάντια στα SS του Χίτλερ και εκτελεστήκαν κατά χιλιάδες μαζί με τα Ελληνόπουλα παιδιά τους από τους ναζί με τη βοήθεια των Ελλήνων δοσίλογων. Τις φυλακίσεις, τις εξορίες, τους βασανισμούς και τους βιασμούς χιλιάδων Ελληνίδων από τους φασίστες της Βέρμαχτ και τους συνεργάτες τους δεν τα έχουν διαβάσει πουθενά; Γιατί τα «ξέχασαν» όλα αυτά;
Ο λόγος βέβαια δεν είναι καθόλου «περίεργος». Την απάντηση τη δίνουν τα εξώφυλλα των περιοδικών τους και τα πολυάριθμα άρθρα-ύμνοι των βουλευτών τους και των μελών τους για τον Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς. Επίσης, τα συνθήματα και τα άρθρα της Χρυσής Αυγής υπέρ των πολιτικών τους προγόνων, δοσίλογων, Χιτών, γερμανοτσολιάδων και ταγματασφαλιτών που έπαιξαν σημαντικό ρολό στις εκτελέσεις αγωνιστών της αντίστασης (γυναικών και ανδρών). Τέλος, ίσως να μην ήθελαν να στενοχωρήσουν τους «φίλους τους τους Γερμανούς» του ακροδεξιού NPD και της φασιστικής γερμανικής «Πρωτοβουλίας Πολιτών: Ξένοι Στοπ», με τους οποίους συναντήθηκαν μέσα στην Ελληνική Βουλή και οι οποίοι στη Γερμανία επιδίδονται σε κυνήγι ξένων μεταναστών μεταξύ των οποίων και Ελλήνων.  Επί της ουσίας η Χρυσή Αυγή συμφωνεί με την ιδεολογία του ναζιστικού κόμματός του Χίτλερ (NSDAP) σχετικά με τις γυναίκες και για αυτό δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτό. Η αναρτημένη ομιλία της επικεφαλής της γυναικείας οργάνωσης του NSDAP (Gertrud Scholtz-Klink) στην ιστοσελίδα του «Μετώπου Γυναικών» της Χρυσής Αυγής δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.
Η διαπίστωση της Χρυσής Αυγής ότι «Σήμερα, χαμηλοϋψείς πολιτικοί ταγοί της χώρας μας υποθηκεύουν μέσω των δανειακών συμβάσεων τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας και οδηγούν τον Ελληνικό λαό στην πλήρη εξαθλίωση. Περικόπτουν τους μισθούς και τις συντάξεις, τα επιδόματα πολύτεκνων οικογενειών, τα επιδόματα της μητρότητας και οδηγούν καθημερινά στην ανεργία χιλιάδες γυναίκες, ενώ όσες έχουν ακόμη εργασία υπόκεινται σε εξαντλητικά ωράρια και σε αρκετές περιπτώσεις κακομεταχειρίζονται από τους εργοδότες» είναι συνειδητά παραπλανητική και κάνει για ακόμα μια φορά πλάτες στο εκμεταλλευτικό σύστημα και στους ανεξαρτήτου εθνικότητας κεφαλαιοκράτες. Αποκρύπτει ότι αυτά τα μέτρα δεν παίρνονται από «χαμηλοϋψείς πολιτικούς ταγούς της χώρας μας» αλλά από συνειδητοποιημένους και με μεγάλο αστικό πολίτικο ύψος υπηρέτες του καπιταλισμού σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και όχι μονό. Σε καμιά περίπτωση  τα μέτρα αυτά δεν καταφέρονται μονό ενάντια  στην Ελληνίδα εργαζομένη και στον  Έλληνα εργαζόμενο αλλά και ενάντια σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη που εμπλέκεται στα γρανάζια του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής από όποια χωρά και αν κατάγεται και σε όποια χωρά και αν δουλεύει. Βεβαία αυτά τα μέτρα δεν έχουν  σαν στόχο «η Ελλάδα μας να είναι μια χώρα γερόντων» όπως και πάλι αποπροσανατολιστικά μας λέει η Χρυσή Αυγή, αλλά το να κερδίσουν όσο περισσότερα μπορούν και οι ξένοι και οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες (οικονομικές, κοινωνικές και δημογραφικές) που αυτό έχει για τους λαούς και τους εργαζόμενους σε όλες τις καπιταλιστικές οικονομίες.
Για να συνοψίσουμε, στα ιδεολογικά της κείμενα η Χρυσή Αυγή θεωρεί τη γυναίκα κατώτερη από τον άντρα, με μοναδικό στόχο την αναπαραγωγή και την περιποίηση του νοικοκυριού για να προχωρήσει η «Φυλή». Από την άλλη, στις ανακοινώσεις της φοράει το «φεμινιστικό» της προσωπείο για να παρασύρει τις γυναίκες των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων. Πάντως η αλήθεια όλοι μπορούμε καταλάβουμε ποια είναι.         
Είναι ανάγκη να μην αφήσουμε τέτοιες ιδέες να επηρεάζουν τις γυναίκες. Η οργάνωση των γυναικών στο ταξικό εργατικό και ριζοσπαστικό γυναίκειο κίνημα είναι απαραίτητη για να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή και οι φασιστικές τις απόψεις. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι το γυναικείο ζήτημα, ως ιστορικό κοινωνικό φαινόμενο, είναι ένα σύμπλεγμα οικονομικών, πολιτικών, πολιτιστικών ανισοτιμιών και διακρίσεων που εκδηλώνονται σε όλες τις κοινωνικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των σχέσεων των δύο φύλων και πηγάζει από τις ταξικές σχέσεις εκμετάλλευσης. Η θέση της γυναίκας στο σύγχρονο καπιταλιστικό κόσμο παραμένει ανισότιμη, παρά τη θεσμική εξίσωση, που δεν έχει αναιρέσει ολοκληρωτικά τις κοινωνικές προκαταλήψεις και τις γενικότερες διακρίσεις σε βάρος των γυναικών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Μάλιστα αυτή η θεσμική εξίσωση χρησιμοποιείται πλέον ως επιχείρημα για ακόμα μεγαλύτερη ανισοτιμία, αφού στο όνομα τάχα της «ισότητας» προχωράνε στην εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης γυναικών – αντρών!   
Η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο είναι αυτή που θα δώσει και στη γυναίκα τη θέση που της αξίζει.
Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ
Κέρκυρα, 11 Μαρτίου 2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ