12 Μαρ 2013

Ήρθε η ώρα του Καραμανλή



Ήρθε η ώρα του Καραμανλή


 Posted  by 2310net 
Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μετατοπίσεις προς τα Δεξιά το ξέρουμε και το έχουμε τονίσει και στο παρελθόν. Το ότι θα έφτανε μέχρι τον Καραμανλή δεν το περιμέναμε.


Εκεί που λες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αντιγράψει τις μεθόδους και τις τακτικές που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και τον Ανδρέα στην εξουσία, εκεί που ακόμα και κάποιος που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να συμπονά τους αυθεντικούς συριζαίους για το βάσανο που περνάνε, όντες υποχρεωμένοι να συγχρωτίζονται καθημερινά με τους πρώην πασοκάνθρωπους, εκεί που λες «ε, δεν μπορεί, κάποια στιγμή ο ρεφορμιστικός κατήφορος θα βρει πάτο», έρχεται η πραγματικότητα να σου δείξει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με τον Καραμανλισμό!



Θα μου πεις, γιατί όχι; Κρίση έχουμε, εκπτώσεις και προσφορές: στην τιμή του ενός μεγάλου αρχηγού παίρνεις δύο. Και Παπανδρέου και Καραμανλής. Η πραγματική διάλυση του δικομματισμού περνάει διαλεκτικά από την σύνθεσή του.



Εκτός αν πρόκειται για την πρώτη μεγάλη απόφαση της νεοσυσταθείσας επιτροπής σοφών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Μεγαλοφυές σχέδιο: «επειδή έχουν αρχίσει όλο και περισσότεροι να μας λένε πασόκους, ας προσεγγίσουμε την ΝΔ για να χάσει την ισχύ του το επιχείρημά τους».



Όταν πάντως εξαντληθεί κάθε ικμάδα καραμανλισμού που μπορεί να αντλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να επιστρατευτούν και άλλοι ξεχωριστοί πρωθυπουργοί: Πλαστήρας, Παπάγος, Μητσοτάκης, γιατί όχι και ο Σημίτης; Άλλωστε όταν θέλεις να γίνεις κυβέρνηση όλων των Ελλήνων πρέπει στο μαγαζί σου να έχεις λίγο από όλα. Απλά μαθήματα μάρκετινγκ πρώτου έτους.



Γενικά, όσο περνάει ο καιρός, ο Τσίπρας δεν μετατρέπεται ούτε σε Ανδρέα –όπως θα ήθελε- ούτε σε Καραμανλή –όπως μάλλον αναγκάστηκε να κάνει όταν η δημοσκοπική εκτόξευση βρήκε σε συντηρητική αμμοπαγίδα. Περισσότερο μάλλον μοιάζει με τον παλιό του σύντροφο, τον Φώτη τον Κουβέλη.



(Και εκεί που τα γράφω όλα αυτά, πέφτω πάνω σε αυτό το άρθρο)


Στην Βενεζουέλα άραγε ο Τσίπρας πήγε για να αποτίσει φόρο τιμής στον Ούγκο Τσάβες ή για να σιγουρευτεί ότι πέθανε;


Ο Τσάβες για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι όπως τα μπλουζάκια με τον Τσε. Φοριούνται με τζιν, αλλά κυκλοφορούν και με στρασάκια. Μπορείς να τα φορέσεις και για καφέ στην Φιλοθέη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ