26 Απρ 2013

Χρυσή Αυγή: Δεν κρύβουν ότι είναι φασίστες, αλλά επιχειρούν να το ωραιοποιήσουν


Χρυσή Αυγή: Δεν κρύβουν ότι είναι φασίστες, αλλά επιχειρούν να το ωραιοποιήσουν
«Θέλουμε Μεταξάδες, δε θέλουμε Σαμαράδες», αναφώνησε από το βήμα της Βουλής οΧρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής αναφερόμενος στις ελληνικές διεκδικήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Φυσικά, αυτή η θέληση της Χρυσής Αυγής και η λατρεία της στα δικτατορικά καθεστώτα και τους δικτάτορες είναι γνωστή και διακηρυγμένη και δεν περιορίζεται στο πρόσωπο του δικτάτορα φασίστα Μεταξά, αλλά και στη χούντα του '67, για να περιοριστούμε στην ελληνική ιστορία. Γιατί οι χρυσαυγίτες είναι θαυμαστές και του Φράνκο, του Ισπανού φασίστα δικτάτορα, και του Χίτλερ και του ναζιστικού καθεστώτος, με πάμπολλα εξώφυλλα του περιοδικού τους αφιερωμένα στους ναζί.
***
Βέβαια, στην επιχείρηση της Χρυσής Αυγής να ωραιοποιήσει το δικτάτορα Μεταξά και το φασισμό, στον ισχυρισμό του Χρ. Παππά ότι τάχα ο Μεταξάς θα «διεκδικούσε» τις γερμανικές αποζημιώσεις, απάντηση δίνει η ίδια η Ιστορία.
Η δικτατορία του Μεταξά άνοιξε την αγκαλιά στους ναζί: Ο υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ, Γιόζεφ Γκέμπελς, επισκέφτηκε επανειλημμένα την Ελλάδα, όπου του έγινε από την κυβέρνηση θερμή υποδοχή. Στην Αθήνα ήρθε και ο πολύς ντόκτορ Λάι, πρόεδρος του Διεθνούς Κεντρικού Γραφείου «Χαρά και Εργασία» και αρχηγός του «Μετώπου της Γερμανίας». Ο Λάι, ηγετικό στέλεχος του χιτλερικού και του διεθνούς φασισμού, ήρθε στην Ελλάδα το Μάη του 1938 ως επίτιμος πρόεδρος της έκθεσης «Χαρά και Εργασία» που οργάνωσε ο Μεταξάς στο Ζάππειο κατά τα χιτλερικά πρότυπα. Η έκθεση αυτή ήταν «ελληνικό τμήμα» της διεθνούς φασιστικής οργάνωσης «Χαρά και Εργασία». Στις 29 Νοέμβρη 1938 έφτασε στην Αθήνα και ο Φον-Μάλνερ Σιράχ, αρχηγός της Χίτλερ-γιούγκεντ, της χιτλερικής νεολαίας. Ο Σίραχ, ο οποίος έκανε τότε περιοδεία στα Βαλκάνια και στη Μ. Ανατολή για να οργανώσει την 5η φάλαγγα στα διάφορα κράτη, έγινε δεκτός από τον ίδιο τον Μεταξά. Οι εφημερίδες έγραψαν εγκωμιαστικά άρθρα για τον αρχηγό της Χίτλερ-γιούγκεντ, ο οποίος έφερε πλούσια δώρα και χρυσά μετάλλια στους επικεφαλής της ελληνικής φασιστικής δικτατορίας, στον τότε διάδοχο Παύλο κλπ. Στις 30 Νοέμβρη 1939, ενώ είχε κηρυχτεί ο Παγκόσμιος Πόλεμος, ήρθε και ο αρχηγός του χιτλερικού αθλητισμού, Φον Τσάμερ Οστεν.1 Αντάμα ήταν ο δικτάτορας Μεταξάς με τους ναζί του Χίτλερ.
***
Ας αφήσουν, λοιπόν, οι χρυσαυγίτες τις προσπάθειες αθώωσης των ναζί και των συνεργατών τους στην Ελλάδα. Η ιστορία έχει γράψει με ανεξίτηλη μελάνη το τι σημαίνει ναζισμός και φασισμός. Είναι η πιο ακραία φωνή του μεγάλου κεφαλαίου, που με την ωμότητα, τον αντικομμουνισμό, τις διώξεις, τα Νταχάου, τα εγκλήματα σε βάρος ολόκληρων λαών, επιβάλλει τις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας. Ο λαός πρέπει να απομονώσει τους πολιτικούς απόγονους και νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού και να τους στείλει στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας μαζί με το σύστημα που τους γεννά.
1. Βλ. «4η Αυγούστου» του Σπ. Λιναρδάτου, «Πολιτικές και Λογοτεχνικές Εκδόσεις», σελ. 96.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ