13 Ιουν 2013

Η γνωστή ύπουλη προπαγάνδα

Η γνωστή ύπουλη προπαγάνδα
Αρθρα και δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο διαφόρων «αναλυτών», με αφορμή τη συζήτηση για το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, δείχνουν πώς ενισχύουν αυτό που δήθεν καταπολεμούν, το ναζισμό. Αυτοί που λένε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι αρνητές του Ολοκαυτώματος αλλά (ποιοι άλλοι;) οι... κομμουνιστές και η ιδεολογία τους. Ας το δούμε.
Γράφει ο Τ. Θεοδωρόπουλος στην «Καθημερινή» χτες: «...υπενθυμίζω την περίπτωση του Στεφάν Κουρτουά εκ των συγγραφέων του έργου "Η μαύρη βίβλος του κομμουνισμού" που είχε επισκεφτεί τη χώρα μας αρχές της δεκαετίας του 2000, αν δεν κάνω λάθος. Ομάδα μελών του ΚΚΕ εισέβαλε στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον ανάγκασε να κατέβει από το βήμα. Η ομιλία δεν έγινε ποτέ. Το θέμα όμως όντως είναι σοβαρό και δεν περιορίζεται μόνον στους νεοναζί». Να, λοιπόν, πώς ο δημοσιολόγος καλλιεργεί επικίνδυνους συνειρμούς ταύτισης ναζισμού - κομμουνισμού. Και μετά αναρωτιέται πώς ενισχύεται η Χρυσή Αυγή... Τι έλεγε εκείνο το κατάπτυστο βιβλίο που αναπαρήγαγε στοιχεία της CIA; Ασύστολα ψεύδη περί «εγκλημάτων του κομμουνισμού». Με βάση αυτό ταύτιζε φασισμό και κομμουνισμό. Στοιχεία και προπαγάνδα που σε τελική ανάλυση στρέφονται κατά του ίδιου του εργατικού - λαϊκού κινήματος, γιατί χτυπώντας τον κομμουνισμό, τους κομμουνιστές, χτυπούν τον αγώνα του λαού ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση. Αλλά για «εγκλήματα των κομμουνιστών» μιλούν και οι φασίστες.
Ας δούμε πώς άλλοι δημοσιολογούντες αναπαράγουν μέσα από τα κείμενα της ίδιας της Χρυσής Αυγής αυτή την προπαγάνδα. Συγκεκριμένα:
«Ο Στάλιν συνολικά σκότωσε περισσότερους Σοβιετικούς πολίτες απ' ό,τι ο Χίτλερ» - Φ. Κρανιδιώτης στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, χτες, 12.6.2013
«...του μεγαλύτερου εγκληματία του 20ού αιώνα, Στάλιν» - Στο site της Χρυσής Αυγής, 11.6.2013
* * *
«Καράτε, καλίνκα και συμπάθεια. Το Κόμμα είναι ένα και τα έχει όλα νοικοκυρεμένα. Μαθήματα ξύλου μετά μουσικής διοργανώνει το ΚΚΕ» - Λιάκος στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 12.6.2013
«Τάγματα Εφόδου» για μάχες στο πεζοδρόμιο - όπου τους καλέσει το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα που υπηρετούν και του οποίου αποτελούν το μακρύ χέρι - φτιάχνουν τα... σταλινοτσολιαδάκια της ΚΝΕ! - Στο site της Χρυσής Αυγής, 4.6 και 8.6.2013.
Τα σχόλια περιττεύουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ