13 Ιουν 2013

Η "δημοκρατική" Ευρώπη επικροτεί την λογοκρισία και την τηλεοπτική χούντα των ιδιωτών - Handelsblatt: "Ο Σαμαράς επέδειξε πολιτικό θάρρος"

Η "δημοκρατική" Ευρώπη επικροτεί την λογοκρισία και την τηλεοπτική χούντα των ιδιωτών - Handelsblatt: "Ο Σαμαράς επέδειξε πολιτικό θάρρος"

Tην απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την ΕΡΤ επικροτεί η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Ο αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ συντάκτης της εφημερίδας Hans-Peter Siebenhaar, σε άρθρο του με τίτλο «Όλα από την αρχή», αναφέρει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός επέδειξε πολιτικό θάρρος με την απόφασή του να αναστείλει τη λειτουργία της ΕΡΤ.

«Η ενέργεια του Πρωθυπουργού είναι λογική, δεδομένου ότι η ΕΡΤ δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει από μόνη της την "κάθαρση" και έτσι το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ήταν η μόνη δυνατότητα που είχε η κυβέρνηση να εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση στον τομέα αυτό» σημειώνει ο συντάκτης της εφημερίδας.

Υποστηρίζει, εξάλλου, ότι σε περιόδους, κατά τις οποίες η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ταμπού και χαρακτηρίζει με θετικό τρόπο την απόφαση του Πρωθυπουργού.


«Αυτό αποτελεί μια καλή πολιτική είδηση για μια χώρα, στην οποία η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση αποτελεί μπαλάκι στα χέρια των ισχυρών (???). Για μια λειτουργική δημοκρατία, η ύπαρξη μιας ανεξάρτητης ραδιοτηλεόρασης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Επίσης, είναι ξεκάθαρο, ότι σε έναν ψηφιακό κόσμο μέσων ενημέρωσης με ένα πλήθος προσφορών, η σημασία της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης έχει μειωθεί. Για τον λόγο αυτό καθίσταται λογική η δραστική μείωση των καναλιών και του εργαζόμενου προσωπικού» υπογραμμίζει ο αρθρογράφος της Handelsblatt.

Πηγή : Enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ