19 Ιουν 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ξεπουλήματος του Ίσσου (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ξεπουλήματος του Ίσσου (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)
issos sygkentrosi
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Λίνια με πρωτοβουλία της κίνησης «isSOS» συγκέντρωση και συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στην προωθούμενη από την τρικομματική κυβέρνηση εκποίηση του ΙΣΣΟΥ.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η οργάνωση, ανάμεσα στους πολλούς συμμετέχοντες στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Σαμοίλης , ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΄ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ΄
ΜΠ. Χαραλάμπους , οι δημοτικοί σύμβουλοι Β. Αρμενιάκος  Ν. Ζερβός και Σ. Πελάης , ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ¨ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ¨Θ. Γουλής.
Ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ Σ. Σαμοίλης , ο εκπρόσωπος της ¨ΑΝΤΑΡΣΙΑ¨
Λ. Μαρκάτης , ο πρόεδρος του ¨ΕΣΥΝ¨και του ¨ΛΑΟΔΑΜΑ¨Ν. Πέρρος καθώς και πολλοί εκπρόσωποι φορέων , πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, αγροτικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών συλλόγων.
Στο τέλος της εκδήλωσης εγκρίθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:
Η πολιτική  ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας λαμβάνει σάρκα και οστά  στην περιοχή μας μετά την   παραχώρηση του ΙΣΣΟΥ στο  ΤΑΙΠΕΔ και το άνοιγμα των διαδικασιών εκποίησης. Έτσι μετά τον Ερημίτη η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην παράδοση του Ίσσου, του αεροδρομίου, του λιμανιού, του Καστέλλο, του Μον Ρεπό και άλλων πλουτοπαραγωγικών πόρων της Κέρκυρας  στους κεφαλαιοκράτες για την εξυπηρέτηση των μονοπωλιακών συμφερόντων.
Η εκποίηση και η τσιμεντοποίηση του Ίσσου θα καταστρέψει περιβαλλοντικά και οικονομικά την περιοχή. Η Κέρκυρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα το περιβάλλον και το οικοσύστημα του Ίσσου αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Κερκυραϊκής φύσης. Το οικοσύστημα του Ίσσου αποτελεί πνεύμονα  για τους Κερκυραίους και ταυτόχρονα ανεκτίμητη πηγή πλούτου, αναδεικνύεται και προστατεύεται στα πλαίσια ενός σχεδίου κοινωνικής οργάνωσης  που θα εξυπηρετεί τον λαό και τις ανάγκες του και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων. Καλούμε κάθε εργαζόμενο , μικροεπαγγελματία, αγρότη, άνεργο σε κοινό αγώνα για να μην περάσουν τα εγκληματικά σχέδια των πλουτοκρατών  και της κυβέρνησης τους
 Για να παραμείνει ο πλούτος του Ίσσου κληρονομιά των επόμενων γενιών.
Για να συνεχίσει ο ΙΣΣΟΣ να αποτελεί πνεύμονα της περιοχής και πόλο έλξης για χιλιάδες περιηγητές.
 Για να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας προς όφελος της κερδοφορίας των μονοπωλίων..
Επισημαίνουμε ότι:
1)    Η δημόσια έκταση του Ίσσου αποτελεί μέρος του μοναδικού σε φυσική ομορφιά και βιοποικιλότητα οικοσυστήματος της περιοχής της λιμνοθάλασσας Κορισσίων. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησής της(πώληση, ενοικίαση, σύμπραξη δημοσίου – ιδιωτικών φορέων). Θεωρούμε ότι η περιοχή πρέπει να παραμείνει αποκλειστικά δημόσια, να αναδειχθεί  από δημόσιο φορέα σαν χώρος  περιήγησης  για τους κατοίκους της περιοχής και όλου του νησιού και των επισκεπτών μας. Να χαρακτηριστεί περιοχή απόλυτου προστασίας,  ιδιαίτερου φυσικού κάλους.
2)    Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του Ίσσου εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων εκτάσεων και υποδομών (λιμανιών, αεροδρομίων τουριστικών λιμανιών). Είναι κεντρική κατεύθυνση  της Ε.Ε και του ΔΝΤ στην οποία συμφωνούν η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
3)    Η ιδιωτικοποίηση δημόσιων εκτάσεων και υποδομών στο νησί μας και σε όλη την χώρα,  ισχυροποιεί  το ιδιωτικό κεφάλαιο ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα αφού του παραχωρούνται εκτάσεις και υποδομές  για την κερδοφορία του σε βάρος του λαού.
4)    Είναι μεγάλο ψέμα ο ισχυρισμός των υποστηρικτών των ιδιωτικοποιήσεων, ότι  αυτές  θα φέρουν ανάπτυξη για το λαό και θέσεις εργασίας. Τέτοιες ψεύτικες ελπίδες διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα. Οι ιδιωτικοποιήσεις είτε γίνουν με την μορφή των διεθνών συμπράξεων, είτε από “υγιείς” καπιταλιστικές δραστηριότητες, απαιτεί εργαζόμενους σύγχρονους δούλους.
5)    Αυτοί που πιστεύουν στην επιχειρηματικότητα – ανταγωνιστικότητα δεν βλέπουν τη γη σαν πηγή ζωής και φυσικού πλούτου για το λαό, δεν  ενδιαφέρονται για την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Βλέπουν τη γη ως εμπόρευμα για να θησαυρίζουν όσοι την εκμεταλλεύονται. Δεν ταυτίζουμε την προστασία του περιβάλλοντος με την ερήμωση.
6)    Ζητάμε την ανάδειξη και προστασία της περιοχής με τρόπο που θα σέβεται τις περιβαλλοντικές συνθήκες στηρίζοντας έτσι   και τις οικονομικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
7)    Καλούμε τους εργαζόμενους σε συσπείρωση γύρω από τους φορείς της περιοχής και τα ταξικά σωματεία να αγωνιστούμε για τη ματαίωση σχεδίων και αποφάσεων ιδιωτικοποίησης της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ