8 Ιουλ 2013

Δείγμα της κρατικής καταστολής το σημερινό περιστατικό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δείγμα της κρατικής καταστολής το σημερινό περιστατικό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δείγμα της κλιμακούμενης κρατικής καταστολής και της πρόθεσης να ποινικοποιηθούν οι αγώνες φοιτητών και σπουδαστών αποτελεί το σημερινό περιστατικό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ομάδα φοιτητών προχώρησε σήμερα το πρωί στον αποκλεισμό του χώρου του Πανεπιστημίου Αθηνών, την ώρα που συνεδρίαζε το Συμβούλιο του Ιδρύματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του Συμβουλίου -που αργότερα κανείς δεν έπαιρνε την ευθύνη- ειδοποίησαν την αστυνομία και σε λίγη ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ κατέκλυσαν τα Προπύλαια, δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν στο κτίριο και τον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, προχωρώντας σε 31 προσαγωγές. Οι 31 αφέθηκαν ελεύθεροι το μεσημέρι.

Είναι φανερό ότι η εφαρμογή κάθε πτυχής του νόμου - πλαισίου αποσκοπεί στην εξασφάλιση πλήρους ασυλίας στην ανεμπόδιστη δράση και την ιδεολογική κυριαρχία του κεφαλαίου μέσα στις σχολές. Ο πραγματικός στόχος τους είναι το πολιτικοποιημένο λαϊκό και φοιτητικό κίνημα.

Οι φοιτητές και σπουδαστές επιβάλλεται να οργανωθούν από τα κάτω, να συστρατευθούν συνειδητά στην πάλη να μένουν στα χαρτιά οι νόμοι και οι κανόνες που τους κλέβουν το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή, μέχρι να φτάσουν στο σημείο εκείνο όπου το δικό τους δίκιο και συμφέρον να γίνουν νόμος και κανόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ