12 Ιουλ 2013

Συναγερμός στις γειτονιές

Συναγερμός στις γειτονιές
Η ανάγκη να σημάνει αγωνιστικός συναγερμός, στους χώρους δουλειάς και τις εργατογειτονιές του Περάματος, για την οργάνωση της πάλης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και συνολικά τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, αναδείχθηκε στη σύσκεψη που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Περάματος, ενταγμένος στη δύναμη του ΠΑΜΕ, με φορείς της πόλης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αποφασίστηκε η έκδοση κοινής ανακοίνωσης και μαζική εξόρμηση που θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί από το δημαρχείο, στους εργαζόμενους του Δήμου και σε κάθε εργατοσυνοικία του Περάματος. Δυναμική παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα, συγκέντρωση στο Πέραμα τις επόμενες μέρες. Η δράση αυτή θα συνδυαστεί με τη μάχη μέχρι και την τελευταία στιγμή για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας την Τρίτη με στόχο να ενισχυθούν αποφασιστικά τα μπλοκ των ταξικών δυνάμεων στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια.
Στη σύσκεψη, συμμετείχαν εκπρόσωποι από κλαδικά συνδικάτα όπως Μετάλλου και Καθαριστριών, το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Γυναικείος Σύλλογος Περάματος μέλος της ΟΓΕ, της Ενωσης Γονέων, της ΕΛΜΕ Πειραιά, της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ είχε κληθεί δε συμμετείχε το Σωματείο Εργατοτεχνιτών όπου στη διοίκηση πλειοψηφεί η ΠΑΣΚΕ.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Σούλα Πρεκετέ ανέφερε εισηγητικά ότι τα όσα προωθούνται με το πολυνομοσχέδιο αφορούν την ικανοποίηση των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου που θέλει τσάμπα εργατική δύναμη και ελευθερία κίνησης για την κερδοφορία του, είναι αλλαγές που «δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στους δήμους και την Περιφέρεια, αφορούν το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων» και απαιτείται αναμέτρηση, οργάνωση και πάλη.
Στο Κερατσίνι
Στο μεταξύ, προχτές το απόγευμα οι εργαζόμενοι της Δημοτική Επιχείρησης Κερατσινίου, έκαναν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου, διεκδικώντας δεδουλευμένα 18 μηνών, διεκδικώντας καμία απόλυση, μόνιμη σταθερή εργασία. Ακόμα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ.
Στον Πειραιά
Ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος (ΝΔ), δείχνοντας ολοκάθαρα την απόφασή του να εφαρμόσει απαρέγκλιτα και τα νέα βάρβαρα μέτρα, αρνήθηκε να βάλει σε ψηφοφορία ψήφισμα των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για το πολυνομοσχέδιο, ενώ εντείνοντας την πρόκληση αρνήθηκε να δώσει το λόγο στην πρόεδρο του Σωματείου Καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Μαργαρίτα Ραΐση. Βέβαια, προηγουμένως από το βήμα είχαν παρελάσει εκπρόσωποι σωματείων που ήταν στελέχη της ΔΑΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ