12 Ιουλ 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ Ηχηρό όχι σε ενδεχόμενη συγχώνευση ΚΕΘΕΑ - ΟΚΑΝΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ
Ηχηρό όχι σε ενδεχόμενη συγχώνευση ΚΕΘΕΑ - ΟΚΑΝΑ
Μαζική σύσκεψη φορέων με πρωτοβουλία του Παραρτήματος του ΕΣΥΝ. Ομόφωνη απόφαση κατά της συγχώνευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη δεκάδων φορέων του νησιού
Eνάντια στην ενδεχόμενη συγχώνευση του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ, η οποία σηματοδοτεί τη διάλυση των «στεγνών» προγραμμάτων, τάχθηκε πληθώρα φορέων της Κέρκυρας κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που έγινε πριν λίγες μέρες στο νησί με πρωτοβουλία του παραρτήματος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ). Τουλάχιστον 43 φορείς συμμετείχαν και άλλοι 12 έστειλαν μηνύματα και ψηφίσματα ενάντια στη συγχώνευση.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Ηλίας Μιχαλαρέας, πρόεδρος της γραμματείας του ΕΣΥΝ, Δρ ψυχολογίας και ακολούθησε ο κεντρικός ομιλητής, μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ και δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος μετέφερε την πείρα του από την τριαντάχρονη διαδρομή του ΚΕΘΕΑ. Μετά από δεκάδες παρεμβάσεις γιατρών, εκπαιδευτικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων αναδείχθηκε σχέδιο ψηφίσματος που εγκρίθηκε ομόφωνα και σκιαγραφεί ένα ευρύ πλαίσιο σκέψεων, προτάσεων, δράσεων ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο αντιναρκωτικό κοινωνικό κίνημα να παλέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη διασφάλιση της συνέχισης της δημόσιας και αποκλειστικά δωρεάν παροχής υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης, έρευνας και αξιολόγησης.
Αμέσως μετά, αντιπροσωπεία του ΕΣΥΝ και ο Κ. Αρβανίτης εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ, πραγματοποίησαν παρέμβαση κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, με αποτέλεσμα την ομόφωνη αποδοχή του ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων απαιτείται: «Δημιουργία κεντρικού ενιαίου φορέα παροχής αποκλειστικά δημοσίων και δωρεάν υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης, έρευνας και αξιολόγησης. Ενίσχυση και υποστήριξη με κάθε τρόπο, επιστημονικό - οικονομικό, των δομών πρόληψης, απεξάρτησης, έρευνας και αξιολόγησης. Δημιουργία τόσων δομών όσων έχει ανάγκη η χώρα. Προσλήψεις του απαιτούμενου και αναγκαίου για αυτές τις δομές προσωπικού καθώς και διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ