3 Ιουλ 2013

«Υπέρτατη ιδεολογία»

«Υπέρτατη ιδεολογία»
Ο μεν Βορίδης θυμήθηκε ότι αυτός που «κατέστρεψε τη χώρα» είναι το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα Παπανδρέου. Αλλά είναι με αυτό το ΠΑΣΟΚ (που το ίδρυσε ο Αντρέας Παπανδρέου) που ο Βορίδης πάει χέρι - χέρι από το 2009, ψηφίζει Μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, χαράτσια κ.ο.κ., είτε ως βουλευτής και στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ, είτε τώρα ως βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ.
Τα δε στελέχη του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκαν ότι ο Βορίδης είναι «χουντοδεξιός» και πρώην επικεφαλής της νεολαίας της ΕΠΕΝ του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Αλλά αυτουνού του Βορίδη (σσ: του «χουντοδεξιού», κατά το ΠΑΣΟΚ) ήταν αντιπρόεδρος ο Ευ. Βενιζέλος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, όταν ο Βορίδης ήταν υπουργός Μεταφορών. Και με, αυτουνού του Βορίδη, το κόμμα (στο οποίο ο Βορίδης είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) συγκυβερνά το ΠΑΣΟΚ.
Τώρα όλοι αυτοί «θίχτηκαν» μεταξύ τους. Εντούτοις ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει για τον τόπο και τον ελληνικό λαό. Οι παραπάνω και οι όμοιοί τους είναι τόσο συνεπείς (σσ: το εννοούμε) με τις ιδεολογικές και πολιτικές τους αρχές που, παρά τις διαφορές τους, θα συνεχίζουν - ενωμένοι - να μας «σώζουν».
Και τούτο διότι, ως γνωστόν, η υπέρτατη αρχή τους, η «υπέρτατη ιδεολογία» τους κατά τη ρήση Σαμαρά, η ιερή και απαραβίαστη αρχή τους, που τίθεται πέρα και πάνω από τις όποιες κομματικές ή προσωπικές τους αντιδικίες, που συνδέει και συνενώνει μεταξύ τους από «καταστροφείς της χώρας» μέχρι «χουντοδεξιούς», είναι να υπηρετούν - από κοινού - τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η υπέρτατη αρχή και ιδεολογία τους. Τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Αυτά τους ενώνουν. Και αυτά που τους ενώνουν, τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, ήταν και είναι πολύ μεγαλύτερα, πολύ περισσότερα και πολύ ισχυρότερα απ' όσα τους χωρίζουν.

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ