9 Οκτ 2013

ΑΦΡΙΚΗ Δισεκατομμυριούχοι στην ήπειρο της πείνας

ΑΦΡΙΚΗ
Δισεκατομμυριούχοι στην ήπειρο της πείνας
ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--
Στους 55 ανέρχονται οι Αφρικανοί δισεκατομμυριούχοι με συνολικό πλούτο 144 δισ. δολαρίων υποστηρίζει λίστα που δημοσίευσε χτες το παναφρικανικό οικονομικό περιοδικό «Africa Venture».
Τα στοιχεία του περιοδικού αναδεικνύουν πρώτο στη λίστα τον 56χρονο Νιγηριανό βιομήχανο - έμπορο Αλικο Ντανγκότε με προσωπική περιουσία λίγο πάνω από 20 δισ. δολάρια και πλουσιότερη μαύρη γυναίκα παγκοσμίως την επίσης Νιγηριανή Φολουράνσο Αλακίτζα της πετρελαϊκής εταιρείας Famfa Oil με προσωπική περιουσία 2,9 δισ. δολαρίων.
Η μέση ηλικία των Αφρικανών δισεκατομμυριούχων είναι τα 65 έτη, με πρεσβύτερους όλων τον Κενυάτη βιομήχανο Μάνου Τσαντάρια και τον Αιγύπτιο Κροίσο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ (αμφότεροι 84 ετών) και νεότερους τους 38χρονους Μοχάμεντ Ντιούτζι (από την Τανζανία) και τον Ιγκο Σανόμι από τη Νιγηρία.
Οι δισεκατομμυριούχοι προέρχονται από 10 (σε σύνολο 53) αφρικανικές χώρες και οι περισσότεροι εντοπίζονται στη Νιγηρία, τη Ν. Αφρική και την Αίγυπτο. Και βέβαια όλος αυτός ο αμύθητος πλούτος στην ήπειρο που καθημερινά πεθαίνουν από την πείνα, τις αρρώστιες και τις κακουχίες εκατομμύρια άνθρωποι ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ